18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

Bakan Çiçek, Boğazlıyan'da

Yozgat'ın Boğazlıyan İlçesi'ne yapılacak olan Adalet Sarayı'nın temel atma törenine katılan Adalet Bakanı Cemil Çikek, "Birçok dünya ülkesinin topraklarını kazsan bazılarından petrol, bazılarından demir, bazılarından da kömür çıkar; ülkemizin topraklarını 2 metre kazsan şehit kemikleri çıkar. Bunu iyi anlayabildiğimiz an başımız daha dik anlımız daha açık olacaktır" dedi.

Yozgat'ın Boğazlıyan İlçesi'ne yapılacak Adalet Sarayı'nın temelini, bu ülkenin vatan sever evladı Büyük Şehit Kaymakam Kemal Bey'in hatırasına hürmeten attıklarını hatırlatan Çiçek, "Merhum Kemal Bey, bu ülkeye hizmetinin bedelini hayatıyla ödemiş bir insandır. Onun için adalet çok önemlidir. Adalet var olduğu zaman, bunun farkında olmayız, yok olduğu zaman bir oksijen eksikliği gibi bunu hissederiz. Türk milleti çok büyük bir millettir. Bunu yapan da değerleridir, tarihidir. Biz bu millete mensup olmaktan dolayı büyük bir gurur duyuyoruz" dedi.

Avrupa Birliği sürecinin yaşandığını, bu sürecin Türkiye'nin yararına olduğunu vurgulayan Çiçek, "Ama şunu da bilmemiz lazımdır ki, 'elden gelen öğün olmaz oda vaktinde bulunmaz', bu Yozgat'ın bir atasözüdür. Biz kime güveneceğiz, kimden ne bekleyeceksek kendimize bakacağız. Almanya'dan bu gelir, Fransa'dan bu gelir, Avrupa Birliği'nden şu olur, İMF'den bu imkan gelir diyorsak, bütün bunları biraz daha ikinci plana itip çalmadan, çaldırmadan dürüst bir devlet yönetimini kurarak ve bunu işleterek, bir birimize güvenerek bu sıkıntıları aşarız. Bu ülke 5 yıl huzur içerisinde istikrar içerisinde olursa, Türkiye dünyanın ilk 10 ülkesinden biri haline gelir" diye konuştu.

Bu memlekette kim hırsızlık yapıyorsa, kim namussuzluk yapıyorsa, fakirin, yetimin hakkına hukukuna tecavüz ediyorsa onun yakasına yapışmak en büyük vatan severliktir diyen Bakan Çiçek şöyle konuştu:

"Bu noktada parti ayrımı olmaz, bu noktada hemşehri ayrımı olmaz, bu noktada şu veya bu kayırmacılık olmaz. Hırsız hırsızdır. Yolsuzluk yapan yolsuzluk yapıyor demektir. Onun için Türk yargısı bu anlamda önemli bir sınavdan geçiyor. Kanunlarımız yeterlidir, yasal düzenlememiz yeterlidir. Büyük bir dirayetle, büyük bir sorumlulukla bunların üzerine gitmek boynumuzun borcudur. Adalet Bakanı olarak böyle bir kavganın neresinde olmak gerekiyorsa, önündeyse önünde, yanındaysa yanında, arkasındaysa arkasında olmazsam namerdim. Bu da Türk yargısı için açık bir çektir."

.
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2005 Pazar 22:20:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
www.yozgatspor.net IP: 85.99.52.xxx Tarih : 30.01.2006 20:29:38
Bakanım sızde olmasanız Yozgatta taş üstüne taş koyan yok zamanında bırcok bakan cıkarmamıza ragmen hepsinin milliyetcı duyguları bu ıle yatırım yapmalarına engel olmuştur ama su gercegı görememişlerdir.Her saltanat gelip gecicidir ve dönüp dolaşıp insanın gelecegi yer memleketıdır.O nedenle en buyuk yatırımı memleketıne yapmalıdır.