24
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

'Tapusuz yer kalmayacak'

Tapu ve Kadastro Yozgat 22. Bölge Müdürü Hüseyin Tanrıkulu, bölgeye bağlı Yozgat ve Çorum'da 2006 yılı sonuna kadar tapu ve kadastrosuz yerin kalmayacağını söyledi.  Hüseyin Tanrıkulu, Yozgat'ın Çekerek, Akdağmadeni,  Sorgun ilçelerinde ve Çorum'un 40 köyünde kadastro çalışmalarının sürdüğünü belirterek, "Genel müdürlüğümüz, aldığı bir kararla, 3 yıl içerisinde Türkiye genelinde kadastro geçmemiş bir yer kalmayacağını bildirmiş, biz de bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

Yozgat il genelinde 101, Çorum'da ise 83 köyde kadastro çalışmasının kaldığını ifade eden Tanrıkulu, "2006 yılı sonuna kadar kalan köylerimizin tamamında kadastro çalışması yapılacak. Müdürlüğümüzün yetiştiremediği yerlerde ise özel sektöre ihale edilerek, kadastro çalışmalarını tamamlayacağız" diye konuştu.

Kadastro çalışmasının hem devlet açısından hem de vatandaş açısından çok önemli olduğunu ifade eden Tanrıkulu, "Bir yere altyapı hizmetlerinin oluşturulması için mutlaka kadastro çalışmasına ihtiyaç vardır. Kadastro çalışması, devlet yatırımları için etüt ve fizibilite çalışması gibi bir olaydır. Vatandaşlar için en basiti arazi itilaflarını ortadan kaldırması, çiftçilerin doğrudan gelir desteğinden yararlanırken karşılaştıkları sorunları ortadan kaldırır" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2005 Pazartesi 13:44:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?