22
Mayıs
2024
Çarşamba
ŞEFAATLİ - YOZGAT

Başkandan pazar denetimi

Şefaatli Belediye Başkanı Fahrettin İbiş, her hafta ilçeye kurulan sebze pazarını denetleyerek, çürümüş ve kalitesiz mal satışının önüne geçiyor.

Başkan İbiş, Şefaatli halkının her şeyin en iyisine layık olduğunu belirterek, ilçemizde çürük mal satışı ve halkın aldatılmasına izin vermediklerini söyledi.

Her pazar bizzat kendisinin zabıta memurlarıyla pazar yerinde denetim yaptığını ifade eden İbiş, "Pazarda, esnafın yüksek sesle satış yapmasını, alışverişe gelen halkımızı rahatsız ettiği için yasakladık. Aynı zamanda pazar esnafının sattığı ürünlerin üzerinde etiket bulundurmasını zorunlu kıldık. Bulundurmayan esnaflara ceza kesiliyor" dedi.

Halkı aldatmaya yönelik, çürük ve kalitesiz mal satışının önüne geçmek için çalıştıklarına dikkat çeken Başkan İbiş, "İçi çürümüş bir portakalın satışına izin verilmiyor. Bütün tezgahlar tek tek gezilip meyveler kontrol ediliyor. Eğer bir ürünün zamanı geçmiş, bozulma emareleri belirmişse hemen o ürünü tezgahtan kaldırtıyoruz" şeklinde konuştu.

Denetim işini sadece pazarlarda değil fırınlarda ve lokantalarda da sürdürdüklerini belirten İbiş, fırınlarda gramajı eksik veya bozuk çıkan ekmeklerin satışlarını durdurduklarını söyledi.

Belediye başkanının yaptığı bu uygulamadan memnun kalan vatandaşlar, Başkanın tezgahları bizzat kendisinin denetlediğini belirterek, "İlk başlarda yapılan uygulama çok tuhafımıza gitmişti. Ama geçen sürede gördük ki hem ürünlerin kalitesi arttı, hem de diğer ilçelere göre daha ucuz meyve yemeye başladık" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2005 Pazartesi 13:01:14
Güncelleme :28 Ekim 2005 Cuma 13:10:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?