23
Mayıs
2024
Perşembe
ŞEFAATLİ - YOZGAT

Şefaatli'nin çehresi değişiyor

Şefaatli Belediye Başkanı Fahrettin İbiş, başlattıkları "Yeşil Bir Şefaatli İçin El Ele" kampanyası çerçevesinde ilçeye 50 bin fidan dikmeyi planladıklarını söyledi.

Yaşanabilir ve yeşil bir ilçe hedeflediklerini belirten Belediye Başkanı İbiş, ilk etapta 6 bin 500 fidan diktiklerini belirterek, "İlçe merkezinden geçen Aksu ve Karasu ırmaklarının geçen yıl temizliğini yaptık. Bu yılda kenarlarını ağaçlandırıyoruz. Her 2 ırmağın kenarlarına 3 bin 500 tane akasya ve at kestanesi cinsinden fidan diktik. Irmak kenarlarını yürüyüş parkuru olarak halkımızın hizmetine sunacağız. Ayrıca ırmak kenarlarına banklar yerleştirerek dinlenme alanları oluşturacağız" dedi.

İlçe içerisinde ve yol boylarında da ağaçlandırma çalışması yaptıklarına değinen İbiş, ilçeye gelen insanları girişten çıkışa kadar yeşil bir alan içerisinden geçeceklerini söyledi.

İlçede temizliğe ve güzel görüntüye büyük önem verdiklerini ifade eden İbiş, "İlçe merkezinden geçen yolun her 2 tarafına kaldırım çalışması yapıyoruz. Bu yıl inşallah 10 bin metre kare kaldırım çalışması yapacağız. Zaman zaman yol çalışmaları yapıyoruz. Ancak ilçemize doğalgaz gelmesi için müracaatta bulunduk. Bunu sonuçlandırırsan yol çalışmalarını önümüzdeki yıla bırakacağız. Ayrıca ilçemizde jeotermal enerji araştırması için MTA’ya müracaatta bulunduk ve önümüzdeki günlerde ilçemizde sıcak su araştırması yaptıracağız" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2005 Cuma 11:06:29
Güncelleme :28 Ekim 2005 Cuma 13:09:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Orhan Yüksel IP: 212.175.190.xxx Tarih : 6.07.2005 11:41:20
iraat Mühendisi olmasındanmı dır yoksa köyümüzün yeşillik olmasındanmı dır bilemem, ben doğayı ve yeşili çok seviyorum. Bundan dolayıdır ki, ağaç dikimi ile ilgili haber beni çok heyecanlandırdı. Ağaçlandırmayı baykuş yokuşunda da yapamazmıyız sayın başkanım. Özellikle meşe ile. Bir de Karanlıkderede bağların eski güzelliğine ve verimliliğine kavuşturulması için birşeyler yapabilirmiyiz. Bunun için Belediyemiz öncülüğünde veya teşvikiyle bir pekmez,çalma, pestil, köftür gibi yiyeceklerin yapıldığı bir işyeri açılabilir. Fazla masrafta gerektirmiyor zannediyorum. Böyle olursa üzümler değerlendirilecek, para kazanan vatandaş bağına tekrar eski önemi verecektir. Ayrıca, burada ayva, bodur elma ve kiraz gibi meyve ağaçlarının dikimi teşvik edilebilir mi? Ankarada üzerime düşen herhangi bir vazife düştüğünde memnuniyetle yerine getirmeye çalışacağımı da bildirmek isterim. Saygılarımla