24
Mayıs
2024
Cuma
ŞEFAATLİ - YOZGAT

Yılın kadın çiftçisi

Yozgat´ta 65 dönümlük tarım alanında alternatif ürün üretimi yapıp, kış aylarında da hayvancılığın yanı sıra el sanatları ile uğraşan Havva İpek isimli kadın ´´Yılın Kadın Çiftçisi´´ seçildi.

´´Yılın Kadın Çiftçisi´´ ilan edilen Havva İpek´e plaketini veren Yozgat Valisi Gökhan Sözer, ´´Herkes bu çiftçimizi örnek almalıdır´´ dedi.

Yozgat´ın bir tarım bölgesi olduğunu da vurgulayan Sözer, tarım sektöründe kadınların önemli rolü olduğunu söyledi. Vali Sözer, ´´Havva İpek bir semboldür. Tüm kadın çiftçilerimiz adına kendisine bu plaketi veriyoruz´´ diye konuştu.

Yozgat Tarım İl Müdürü Sıddık Aktaşçı ise, Türkiye´de tarım işgücünün yüzde 75´inde kadınların etkin olduğunu anlattı. Aktaşçı, yılın kadın çiftçisi seçtikleri Havva İpek gibi diğer çiftçilerin de tarımda uygulanan projeleri sahiplenmesini ve tarımı ticari olarak düşünmesi gerektiğini bildirdi.

Yozgat´ta yılın Kadın Çiftçisi seçilen Havva İpek de, 65 dönümlük alanda, her türlü meyve ve yem bitkisi üretiminin yanı sıra hayvancılık, arıcılık gibi üretime yönelik çalışmalar yaptığını ve kendisine eşiyle birlikte, kızlarının yardımcı olduğunu anlattı. Havva İpek, kış aylarında ise hayvanların bakımından arta kalan zaman diliminde ise, yorgan köpüyüp, halı, kilim, yastık, dikiş, nakış gibi işlerle uğraştığını da sözlerine ekledi.

SORGUN POSTASI
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2005 Cuma 13:26:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?