22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Duble yol yapımı devam ediyor

Yozgat'ın Sorgun İlçesi'nden geçen ve doğuyu batıya bağlayan E-88 karayolu Sorgun şehir içi geçişinde duble yol yapım çalışmaları sürüyor.

Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, ilçe merkezinden geçen ve uzun yıllar bakımsız olması dolayısıyla ilçenin imajını zedeleyen E-88 karayolunun duble yol olarak yeniden yapılanması için 7 milyon YTL ödenek ayrıldığını söyledi.

Karayolları'nın 2004 yılı içerisinde modernizasyon çalışmalarını devam ettirdiğini ve bu yıl yolun büyük bir bölümünün bitirilebileceğini belirten Şimşek, "E-88 Karayolu Sorgun şehir içi geçinde önce alt yapı çalışmaları, yağmur suyu kanalları tamamlandı.

Şimdi ise üst yapı çalışmalarına başlanıldı. İnşallah yıl sonuna kadar bu yol tamamlanmış olacak" dedi. Başkan Şimşek, yolun 50 metrelik bir genişliğe sahip olduğunu, bunun 3 geliş 3 gidiş yol olacağını, ortada 6 metrelik bir refüjün yanı sıra kenarlarda 8 metrelik servis yolunun bulunacağını ifade etti.

Şimşek, "Yol kenarlarında kaldırımların olmaması ve yolun bozuk olması insanların zihinlerinde Sorgun'un imajını zedeliyordu. Karayolları ile orta refüjün düzenlenmesi için protokol imzaladık. Bu protokol gereği orta refüj düzenlemesini biz yapıp, güzel bir görünüm haline getireceğiz" şeklinde konuştu.

Yol yapımından dolayı ilçe merkezinde trafik yoğunluğunun arttığını, bu nedenle sürücülerin daha dikkatli davranması gerektiğini vurgulayan Başkan Şimşek, "Vatandaşlarımızdan isteğimiz daha sabırlı olmalarını, yayaların karşıdan karşıya geçerken daha dikkatli davranmalarını, sürücülerin ise yol yapım yerlerinde daha yavaş seyretmeleri ve kurallara uymalarını istiyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2005 Cumartesi 16:01:25
Güncelleme :10 Kasım 2005 Perşembe 17:30:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?