19
Mayıs
2024
Pazar
YERKÖY - YOZGAT

Bakan Güçlü Yerköy'de

Tarım ve Köyişleri Bakanı Sami Güçlü, Tükiye'de yüzlerce sorun olduğunu belirterek, "Bu sorunları genel sorunlar olarak değil bulunduğumuz bölgede çözmemiz gerekir" dedi.

Tarım ve Köyişleri Bakanı Güçlü, Yozgat'ın Yerköy İlçesi'nde tarım gönüllüleri ile biraraya geldi. Yerköy Kaymakamlığı Toplantı Salonu'nda Yozgat Valisi Gökhan Sözer, AKP Yozgat milletvekilleri Mehmet Çiçek, İlyas Arslan ve Yerköy'de görevlendirilen tarım gönüllüleri ile biraraya gelen Bakan Güçlü, "Ülkenin bütününe baktığımızda gerçekten çok sorunla karşı karşıyayız. Tarım sektöründeki sorunlar, sulamada gecikme, arazilerin parçalı olması, toprak tahlillerinin yapılmamış olması, gübrelemenin yanlış yapılması, eğitimin düşük olması. Bu tarımsal sorunları çözmek için birçok enstitüler, devlet üretme çiftlikleri kurulmuş çok kaynak tahsis edilmiştir. Ancak tam bir netice alınamamıştır. Biz '1000 Köye 1000 Gönüllü' projesi ile bu çalışmaları daha geliştirmek ve üretimi yerinden yapmak istiyoruz" diye konuştu.

Türkiye'de sorunların her zaman bütün olarak düşünüldüğünü ifade eden Bakan Güçlü, şunları söyledi:"Önce kendi bölgemizin sorunları nedir onu tespit etmeli ve onları önem sırasına göre sıralamalıyız. Bu gün o bölgenin ilçe tarım müdürü sorunu saymakta tereddüt ediyorsa, kaymakam aynı noktaya vurgu yapmıyorsa, milletvekili bilmiyorsa hiçbir zaman sorunlarımız çözülemez. Gelişmiş ülkeler ile gelişmekte olan ülkeler arasındaki fark, birisi ne yapacağını biliyor ötekisi bilmiyor. Önce ne yapacağınızı bileceksiniz. Biz kendi sorunlarımızı kavramaz ve çözmezsek başkalarının tekliflerinin uygulayıcısı oluruz."
Bin 23 tarım gönüllüsünün işe başladığını kaydeden Güçlü, tarım gönüllülerine seslenerek, şöyle dedi:
"Gittiğiniz yerde o yöre halkından biri olacaksınız. Ayağınızda çizme başınızda o yörenin giysisiyle, onlarla iç içe olacaksınız. Hiçbir zaman ideolojik ve siyasete karışmayıp kendi işinizi yapacaksınız. Sizler yaptığınız işlerle diğer arkadaşlarınıza örnek olup onların önünü açmış olacaksınız. O arkadaşlarınıza istihdam sağlamış olacaksınız. Sizler gittiğiniz köyleri örnek köy yapacaksınız."
Bakan Güçlü, daha sonra Kırşehir'in Çiçekdağ İlçesi'ne hareket etti.

YOZGAT - IHA
Yayın Tarihi : 23 Mart 2004 Salı 19:46:12
Güncelleme :9 Nisan 2005 Cumartesi 18:58:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?