18
Mayıs
2024
Cumartesi
YERKÖY - YOZGAT

Çiftçinin mesaisi başladı

Yozgat’ın Yerköy ilçesinde çiftçiler havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte mesaiye başladı.

Bahar mevsiminin gelmesiyle birlikte çiftçiler bir taraftan anız tarlalarını sürerek ekime hazırlarken, bir taraftan da ekinlerine bahar gübresini atmaya başladı. Doğadaki karın kalkması ve havaların ısınmasını fırsat bilen Yerköylü çiftçilerden Çelebi Ece, “Kar yağışılı bir kış mevsimi geçirdik. Havaların ısınmasıyla birlikte ekili alanlardaki kar katlı, şimdi bizde bu güzel havalarını değerlendirip, ekinlerimize gübre atıyoruz. İnşallah bundan sonra yağmurda yağar bol bereketli bir hasat mevsimi geçiririz” dedi.

Çiftçinin mesaisinin artık başladığını ve bundan sonra boş bir zamanının olmadığını ifade eden Ece, “Şuanda pancar ekmek için tarlalar sürülüyor, daha sonra mercimek, nohut ekilecek, pancar çapası sulaması, tekrar ekinlerin biçilmesi gibi işlerimiz olacak. Artık tekrar kar yağıncaya kadar çiftçi arazide çalışacak” diye konuştu.

Çiftçinin çok çalışmasına rağmen zarar ettiğini belirten Ahmet Demir isimli çifçide, “Mazota sürekli zam geliyor. Traktörlerimizi çalıştıramaz duruma geldik. Devletin mazota gelen zamlara bir dur demesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

iha
Yayın Tarihi : 27 Mart 2012 Salı 16:37:23
Güncelleme :6 Haziran 2012 Çarşamba 17:39:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?