23
Mayıs
2024
Perşembe
YERKÖY - YOZGAT

Esnaftan kredi eylemi

Yozgat’ın Yerköy İlçesi’nde 4 yıldır Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi’nden kredi kullanamayan esnaf yönetimi protesto etti.

Ellerinde pankartlarla Yerköy Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi önünde toplanan Yerköylü esnaf, davul zurna eşliğinde halay çektikten sonra basın açıklaması yaptı. Esnaf adına basın açıklamasını okuyan Kemal Kayadibi, Yerköy Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi’nin 2001 yılından bu yana kredi kullandırmadığını ve esnafları bir bir kepenk kapatmaya zorladığını söyledi.

Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi’nin yıllık yüzde 18 faiz ve yüzde 1 ortaklık payıyla Türkiye’nin en ucuz kredi kullandıran kurum olduğunu ifade eden Kayadibi, "Bizler bu krediye layık değil miyiz? Biz vergi vermiyor muyuz? Biz bu devlete askerlik yapmadık mı? Bizler bu krediyi almamak için ne yaptık? Bizler Yerköy Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi’nin uyguladığı tutum, makam ve mevkii saltanatının bir an önce durmasını ve bu makamda oturanları istifaya davet ediyoruz. Bizler bu konu ile ilgilenmeleri için esnaf dostu başbakanımızdan, Sanayi Ticaret Bakanı Ali Coşkun’dan yardım bekliyoruz" dedi.

Yerköy Esnaf Kefalet Kredi Kooperatif Başkanı Hasan Minnar, konuyla ilgili açıklama yapmazken, eylem yapan esnaf kooperatif önünde bir süre oturduktan sonra dağıldı

İHA
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2005 Çarşamba 17:29:07
Güncelleme :9 Nisan 2005 Cumartesi 18:40:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?