23
Mayıs
2024
Perşembe
YERKÖY - YOZGAT

Kaplıcalar şifa dağıtacak

Yerköy Belediye Başkanı Ali Rıza Arslan, Yerköy’ü kaplıca merkezi yapmak için girişimlere başladıklarını söyledi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Yerköy Belediye Başkanı Arslan, "Zamanla ’Uyuz Hamamı’ olarak kullanılan yer, tahribata uğramış ve bugün sıcak su kuyuları kapanmıştır. Belediye olarak yeni bir çalışma başlatarak eski hamam yerinde ve bir başka yerde derinlikleri 350 ila 650 metre arasında değişen 2 tane kuyu açtıracağız" dedi.

Sıcak su kuyusu çalışmalarını 1-2 gün içerisinde başlayacağını ifade eden Arslan, "İlçemizde bulunan kaplıca suları özellikle romatizma ve cilt hastalıklarına çok iyi gelmektedir. Kuyu kapanmadan önce Turizm Bakanlığı’na göre mevcut suyumuz günlük 3 bin kişiye hizmet verebilecek durumdadır. Sıcaklığı ise kaplıca turizminde istenen suyun en ideal şekli olarak 48 derece istenirken, bizim suyumuz 47 derecedir. Açılacak yeni kuyulardan beklediğimiz sulara ulaşılabilirsek ilçemizi, otel ve tesisleriyle kaplıca merkezi haline getireceğiz" şeklinde konuştu.

Sıcak su araştırmalarının ilçeye yapılacak toplu konut alanına çok yakın olduğunu vurgulayan Arslan, "Sıcaklık beklediğimizin üzerinde çıkarsa, bu suyu kaplıca turizminin yanında jeotermal enerji olarak kullanıp yapılacak toplu konutları bu suyla ısıtmayı planlıyoruz" dedi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2005 Pazartesi 18:15:36
Güncelleme :28 Ekim 2005 Cuma 13:47:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?