18
Mayıs
2024
Cumartesi
YERKÖY - YOZGAT

Saray'ın su sorunu çözüldü

Yozgat’ın Yerköy İlçesi’ne bağlı Saray Belediye Başkanı Kazım Kılıçarslan, bir yıllık çalışmasını değerlendirirken, kasabanın su sorunu çözdüklerini söyledi.

Geçtiğimiz yıl ikinci defa belediye başkanı seçilen Kılıçarslan, kasabanın sorunlarını çözmek ve modern bir kasaba haline getirmek için çalıştıklarını belirterek, "Kasabamızda yaşanan su sorununu çözmek için, Boztepe mevkiinde buluğumuz suyu mevcut şebekemize bağlayarak, su sıkıntısını giderdik" dedi.

Kasaba halkının gezip dinlenebilmesi için bir park yapıp çevresine bin tane çam fidanı diktiklerini ifade eden Kılıçarslan, "1924 ve 1934 yıllarında, Mustafa Kemal Atatürk’ün Yozgat’a gelirken kasabamızdan geçtiği yolun ismini Atatürk yolu koyduk. Kenarlarını hem ağaçlandırdık hem de ışıklandırdık. Halkımız şimdi burayı yürüyüş parkuru olarak kullanmakta. Ayrıca kasabamızdan Yozgat merkezde eğitim gören öğrencilerimiz için bir otobüs alarak servis haline getirip, öğrencilerimizin okullarına rahat bir şekilde ve daha ucuza gidip gelmesini sağladık" diye konuştu.

Kasabadan doğalgaz hattının geçtiğine değinen Kılıçarslan, kasabayı doğalgaz ile ısıtacaklarını belirterek, "Yol ve kaldırım çalışmalarımız sürüyor. 500 metre kare kilit parke döşedik. 2 bin metre kare de bu yıl içerisinde döşeyeceğiz. İmar yolları açılması devam ediyor. Kasabamıza bir çöp kamyonu ve bir tane cenaze yıkama aracı aldık" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2005 Cumartesi 18:36:26
Güncelleme :20 Haziran 2005 Pazartesi 18:48:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?