18
Mayıs
2024
Cumartesi
YERKÖY - YOZGAT

Teşvik yasası hedefinden uzak kaldı

Yozgat’ın Yerköy İlçe Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Çelik, milli geliri bin 500 doların altındaki illerde uygulanan teşvik yasasının Yozgat’ta hedefinden uzakta kaldığını söyledi.

Yatırımcılara ücretsiz arsa, enerji, SSK primi ve vergi indirimi gibi avantajlar sağlayan 5084 sayılı yasanın düzenlenmesindeki bazı eksikliklerden dolayı Yozgat’ın umduğunu bulamadığını belirten Çelik, "Yozgat Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) bulunan 20 firmadan sadece 2’si tam kapasite ile çalışmaktadır. Diğer 18 firma ise yüzde 30 kapasite ile faaliyetini sürdürmektedir" dedi.

5084 sayılı yasa çerçevesinde Yozgat OSB’ye sadece 2 firmanın yatırım yaptığına değinen Çelik, "Yozgat il genelinde 170 tane irili ufaklı tesis bulunmakta ve tamamına yakını işletme sermayesi olmadığı için çalışamamaktadır. OSB’de bulunan fabrikaların bir çoğu da işletme sermayesi yetersizliğinden düşük kapasitede çalışmaktadır. Yatırımcılarımız, uygulanan teşvik süresince ancak yatırımını tamamlıyor. Fabrikalar üretime geçeceği sırada verilen teşviklerin süresi doluyor ve yatırımcı hiçbir vergi, sigorta ve enerji gibi avantajlardan yararlanamıyor" diye konuştu.

Yarım kalmış ve işletme sermayesi bulamayan firmalara da destek çıkılması gerektiğini belirten Çelik, "İşletme sermayesi bulunmayan firmalar üretime geçtiği takdirde buralarda en az 6- 7 bin kişi istihdam edilecek, bu da Yozgat’ta işsizliğin önlenmesine büyük katkı sağlayacaktır" dedi.

YOZGAT (İHA) -
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2004 Cuma 12:12:37
Güncelleme :9 Nisan 2005 Cumartesi 18:46:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sener IP: 85.96.127.xxx Tarih : 17.03.2005 15:04:33
iyi günler adım sener canakkalede ikamet etmekteyim canakkale seramik yerkoy'de fabrika kuracak mayıs ayının basında temel atma toreni var ve bu yıl sonu uretime gececek. bakın ne kadar guzel bide diyorlarki yozgat teşvik yasasından yararlanamıyor daha ne olsun lütfen bunu herkese duyurun ne kadar duyulursa yozgat icin o kadar iyi olur. kale grubunu ornek alsınlar.