18
Mayıs
2024
Cumartesi
YERKÖY - YOZGAT

Yerköy şehidini uğurladı

Yozgatlı Şehit Piyade Uzman Çavuş İbrahim Yıldız, memleketi Yozgat’ın Yerköy ilçesinde gözyaşları arasında toprağa verildi.

Şehit Uzman Çavuş İbrahim Yıldız için cuma namazının ardından İstasyon Meydanı'nda tören düzenlendi. Törene Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, AK Parti Yozgat Milletvekilleri Ertuğrul Soysal, Yusuf Başer, MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, Kayseri Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Namık Boran, Kırıkkale Mühimmat Komutanı Tuğgeneral Selçuk Bayraktar, şehidin yakınları, belediye başkanları, kaymakamlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşuyla başlayan törende, şehidin özgeçmişi okundu. Cenaze namazını kıldırmak üzere cemaatin önüne geçen Yerköy İlçe Müftüsü Ahmet İkbal Aydın, protesto amacıyla slogan atan kişilere seslenerek, "İbrahim kardeşimiz birlik beraberliğimiz için şehit düştü. Şehidimizi ona yakışır bir törenle uğurlamamız gerekir. Birlik ve beraberliğimizi bozmayalım" dedi.

Kılınan cenaze namazının ardından, Şehit İbrahim Yıldız'ın naaşı askerlerin omzunda kısa süre taşındıktan sonra ambulansla Yerköy Şehitliğine götürülerek gözyaşları arasında toprağa verildi.

Cenaze töreninde sık sık, “Şehitler ölmez, vatan bölünmez”, “Kahrolsun PKK”, “İmralı’yı basalım, APO itini asalım” sloganları atıldı.

Törende bir ara yer meselesi yüzünden MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz ve bölge komutanları arasında tartışma yaşandığı ve AK Parti Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal’ın araya girdiği gözlendi.

iha
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2012 Cumartesi 14:52:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?