5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

ŞEHZADELER MÜZESİ ZİYARETE AÇILDI

Amasya Valiliği tarafından yaptırılan Şehzadeler Müzesi'nde sergilenen balmumu heykeller ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.
Amasya Valiliği tarafından tarihi Hatuniye Mahallesi'nde aslına uygun olarak yeniden yapılan konak içerisinde oluşturulan Şahzedeler Müzesi ziyarete açıldı. Amasya'da valilik yapmış olan Osmanlı Devleti'nin 4. padişahı Yıldırım Bayezid, Çelebi Sultan Mehmed, II. Murad, Fatih Sultan Mehmed, II. Bayezid Han, III. Murad ile Amasya doğumlu olan Yavuz Sultan Selim ve tahta çıkamamış olan şehzadeler Mehmed Çelebi, Alaaddin Çelebi, Ahmet Çelebi, Bayezid Çelebi ve Mustafa Çelebi'nin balmumu heykellerinin sergilendiği müzede perdelerden halılara kadar her şey Osmanlı Dönemi'ni yansıtıyor.


Özel bir sistem ile ışıklandırılan tarihi konak içerisinde kendilerini dev ekrandan tanıtan şehzadeler, ziyaretçilere tarihte bir gezinti imkanı sunarken, 2 liraya gezilebilen müze içerisinde özürlüler için asansör bulunuyor. Toplam 1 milyon 200 bin liraya mal olan müzenin resmi açılışı ilerleyen günlerde yapılacak.

İha
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2008 Perşembe 16:12:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?