5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

1. Serbest Güreş Ligi başlıyor

2007 yılında Avrupa Şampiyon Kulüpler Şampiyonluğu'nu Türkiye'ye kazandıran ve Türkiye 1. Serbest Güreş Ligi'nde 3 kere üst üste şampiyon olarak bir ilke imza atan Amasya Şekerspor Kulübü, yeni lige kendi evinde başlayacak.


Türk güreşinde önemli bir yeri olan, güreş kamuoyunun beğenisini toplayan ve güreş milli takımlarının iskeletini oluşturan Amasya Şekerspor Kulübü, yeni bir kulüp olmasına rağmen önemli kulüpleri geride bırakarak üst üste 3 kere Türkiye 1. Serbest Güreş Ligi'nde şampiyon olmayı başardı. Dünya Güreş Federasyonları Birliği (FILA) ve Avrupa Güreş Federasyonları Birliği'nin (CELA) internet sitelerinde Amasya Şekerspor Kulübü'ne yer vermesi güreş camiasında heyecanla karşılanırken, 2008-2009 sezonunda da 4. kere Türkiye Şampiyonu olmayı amaçlayan Amasya Şekerspor Kulübü, 20 kulübün yer aldığı 1. Serbest Güreş Ligi'nde A Grubu'nda yer alırken, 16 Kasım Pazar günü Suluova Mahmut Demir Kapalı Spor Salonu'nda Bursa Yıldırım Belediyespor, Tokat Belediyesi Plevnespor ve Turhal Şekerspor güreş takımları ile ligin ilk haftasında karşı karşıya gelecek.


Amasya Şekerspor Kulübü'nün yeni bir kulüp olmasına rağmen çok önemli ulusal ve uluslararası başarılara imza atmayı başardığını ifade eden Amasya Şekerspor Onursal Başkanı Dünya ve Olimpiyat Ağır Sıklet Güreş eski şampiyonu Mahmut Demir, "Amasya Şekerspor Kulübü'nü kurduğumuz tarihte Türk güreşinin kalbinin Amasya'da atacağını söylemiştim. Henüz 5. yılını dolduran kulübümüzün bu zaman içerisinde elde ettiği başarılı sonuçları yurtiçi ve yurtdışı güreş otoriteleri gıpta ile izleyerek bizi tebrik ve takdir etmektedirler. 16 Kasım Pazar günü Suluova'da yapacağımız müsabakalarda güreş sever halkımızı yanımızda görmek ve şampiyon takımımızı desteklemelerini bekliyorum" dedi.


Müsabakaların hazırlıklarını Teknik Direktör Cahit Ahıskalıoğlu nezaretinde sürdüren Amasya Şekerspor Kulübü güreşçileri önceki yıllarda olduğu gibi bu yılda Türkiye Şampiyonu olarak ligi tamamlayacaklarını söylediler.

İha
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2008 Pazartesi 15:26:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?