6
Mayıs
2024
Pazertesi
AMASYA

12-18 Mayıs Hemşireler Haftası

Amasya'da görev yapan hemşireler ve Amasya Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu'nda eğitim gören hemşire adayları Atatürk Anıtı'na çelenk koydu.


12-18 Mayıs Hemşireler Haftası nedeniyle düzenlenen etkinlikte Amasya Sabuncuoğlu Şerefeddin Devlet Hastanesi hemşireleri, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi hemşireleri ile Amasya Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu'nda eğitim gören hemşire adayları Yavuz Selim Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk koydular.


Sağlık Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Fisun Yürekli, Amasya Üniversitesi Genel Sekreteri haluk Bölükbaş, öğrenciler ve hemşirelerin katıldığı çelenk sunma töreninde Florance Nighthingale'nin doğum günü olan 12 Mayıs'ın Dünya Hemşireler Günü olarak kutlandığını ifade eden Sağlık Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Afitap Özdelikara, "Mesleğimizde kaydedilen ümit verici gelişmeler ile hemşirelik günümüzde geleneksel rollerinden sıyrılıp, pozitif bilimin yanı sıra beceri gerektiren profesyonel bir sağlık disiplini haline gelmiştir.

Hemşire hizmet sunarken, hasta doktor arasındaki bütünlüğü ve iletişimi bilimsel boyutlarıyla koordine eden ve sonuçlandıran olmazsa olmaz dinamiktir. Hemşirelerimiz güç çalışma koşulları altında, sağlıklarını tehlikeye atarak, aile ve sosyal yaşantılarını ikinci planda tutarak özveri ile topluma hizmet sunuyorlar" dedi.
 

İha
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2009 Salı 12:29:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?