5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

137 yıllık ramazan geleneği

Amasya'da 137 yıldır Harşena Kalesi'nden iftar ve sahur saatlerinden önce belediye bandosu tarafından verilen konserlerde en çok istek alan şarkıların başında Fatih Ürek'in 'Hadi hadi' isimli şarkısı geliyor.


Amasya'da geleneksel olarak ramazan aylarında iftar ve sahur saatlerinden önce kentin ortasında bulunan ve 300 metre yüksekteki Harşena Kalesi'nde belediye bandosu tarafından verilen ramazan konserleri bu senede devam ediyor. 136 yıl önce ramazan davulcuları tarafından kent sakinlerine iftar ve sahur saatlerinin hatırlatıldığı Amasya Kalesi'nden günümüzde belediye bandosu ile iftar ve sahur saatleri öncesinde mini konserler veriliyor.
Dünyada bir benzeri daha olmayan bu gelenek kente dışarıdan gelen yabancılar çok ilgisini çekerken, işi eğlenceye döken Amasyalılar, bando ekibinde çalışanların cep telefonlarına mesaj çekerek son günlerin moda şarkılarına istek yapıyorlar. Kent sakinlerinin bu isteklerini kırmayan bando ekibi şarkıları seslendirirken, bu sene en çok istek alan şarkıların başında ise ünlü şarkıcı Fatih Ürek'in 'Hadi hadi' isimli şarkısı yer alıyor.


Amasya Belediyesi'nin üstü açık gezi otobüsü ile şehir merkezinde konser vererek dolaşan belediye bandosu, daha sonra kaleye çıkarak buradan mini bir konser veriyorlar. Amasyalılar, istedikleri şarkıları bir kağıda yazarak kaleye çıkan bando ekibine verirken, bando çalışanlarının cep telefonlarına da mesaj atarak son günlerin sevilen şarkılarına istek yapıyorlar. Gelen istekleri kırmadıklarını söyleyen Belediye Bandosu Şefi Cemal Aylak, "137 yıllık geleneğin 20 yılı bana nasip oldu. Önceden aşağıdan bağırarak istekte bulunuyorlardı. Şimdi cep telefonu çıktı, mesaj atarak istek istiyorlar" diye konuşurken, belediye bandosu çalışanları ise bu sene en çok istek alan parçaların başında Fatih Ürek'in 'Hadi hadi' isimli şarkısının geldiğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2008 Pazartesi 12:55:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?