5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

178 öğrenciye ödül

Amasya Valiliği tarafından bu sene ikincisi düzenlenen ve il genelinde bin 358 ortaöğretim öğrencisinin katıldığı 'Amasya' başlıklı resim, şiir, öykü, araştırma ve inceleme dallarındaki yarışmada dereceye giren ve mansiyon kazanan 178 öğrenci ödüllerini aldı.

Büyük Amasya Oteli'nde düzenlenen ödül törenine Vali Celalettin Lekesiz, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Aksu, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zafer Eren, Emniyet Müdürü Mustafa Demirok, Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt, dereceye giren ve mansiyon kazanan öğrencilerin yanı sıra öğrenci velileri katıldı.

Bu yarışma ile öğrencilerin Türkçe’yi daha doğru kullanabilme ve ifade edebilme alışkanlıklarını artıracaklarını belirten Vali Celalettin Lekesiz, "Amasya'da yaşayan gençlerin şehirle olan sosyal bağlarını güçlendirecek biçimde, Amasya ile ilgili araştırma yapmaya teşvik etmek, dikkatlerini yaşadıkları kente çekmek, kendilerine bu şehre ait ve şehrin bir parçası olduklarını hissettirmek ve şehrin her türlü değerine bu bilinçle sahip çıkmasını sağlamak istedik" dedi.

Bu sene ikincisi yapılan ve bundan sonra her yıl yapılması planlanan yarışmalarla çocukların önemli olmaktan çok değerli olduklarını benimsemelerini hedeflediklerini açıklayan Vali Lekesiz, "Yarışmaya dereceye giren eserleri bir albüm haline getirerek yayınlıyoruz. Yarışma sonrasında dereceye giren toplam 72 eserden oluşan albümümüz ile çocuklarımıza genç yaşta kayda geçmiş eser sahibi olmanın mutluluğunu yaşatıyoruz" diye konuştu.

Yarışmada birinci olan eser sahiplerine 500 YTL, ikinci olan eser sahiplerine 400 YTL, üçüncü olan eser sahiplerine ise 300'er YTL ödül verildi.

.
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2008 Perşembe 17:01:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?