5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

'2 Eylül' filminin Anadolu ilk galası

Türkiye'de ilk defa galası yapılan kısa film özelliği taşıyan "2 Eylül"ün Anadolu'daki ilk galası Amasya'da bugün yapılıyor. 

İstanbul Etiler'de Cinecity Sinemaları'nda yapılan galayla, Türkiye'de ilk defa galası yapılan kısa film olma özelliği taşıyan "2 Eylül" isimli 20 dakikalık filmin senaristi Sabah Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Emre Ergül, ilk filmiyle sinema dünyasına adım atmış ve kısa filmi büyük beğeni toplamıştı. 

Güneydoğu'da askerlik yaparken 2 arkadaşı şehit olan bir askerin memleketine döndükten sonra yaşadıklarını konu alan filmin Anadolu'daki ilk galası yine filmin ismi gibi 2 Eylül tarihinde Amasya'da yapılıyor. Filmin Anadolu galası için Amasya'ya filmin oyuncuları ile birlikte gelen Emre Ergül, diğer kısa filmlerden daha iddialı olan 2 Eylül'ün 3 günde çekildiğini belirtti.
Sinemada galası yapılan ilk kısa film olan 2 Eylül'ün 25 gün içerisinde 26 kısa film fuarına gönderildiğini açıklayan Emre Ergül, filmin 20 dakika içerisine sığdırılan 13 yılın öyküsünün yaşanmış bir hikaye olduğunu ve oyunda 33 kişilik oyuncu kadrosu ve 25 kişilik set ekibi yer aldığını belirtti. 

İyi bir ekip ile iyi bir iş çıkarttıklarını ifade eden filmin başrol oyuncusu Ümit Olcay, "Çok iyi oldu, iyi bir iş çıkarttık ekip olarak. Anadolu'da ilk defa Amasya'da bir gala yapılacak. Bu Amasya için de bizim için de ilk olacak" diye konuştu.
Amasya Belediyesi'nin davetlisi olarak Amasya'ya gelen ekip sabah kahvaltısında Belediye Başkanı İsmet Özarslan ile biraraya geldikten sonra bu akşam saat 20.00'de tarihi bimarhenede galaya katılacak.
İHA
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2006 Cumartesi 17:56:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?