16
Mayıs
2024
Perşembe
AMASYA

2 Kardeş gölette boğuldu

Amasya'nın Suluova ilçesinde, balık tutmak için botla Yedikır Barajı'na açılan 2 kardeş boğularak hayatını kaybetti.
Edinilen bilgiye göre, marketten aldıkları botla bir arkadaşlarını da yanlarına alarak balık tutmak için Yedikır Barajı'na giden Muhammet (19) ve Mustafa Pehlivan (17) kardeşler, arkadaşlarını içecek alması için Suluova'ya gönderdi.

Arkadaşlarının yanlarından ayrılmasından sonra botla gölün ortasında bulunan adaya gitmek isteyen kardeşlerden Mustafa suya düşünce, ağabeyi Muhammet kardeşini kurtarmak için botun küreğini kardeşine uzattı. Can havliyle ağabeyinin uzattığı küreğe sarılarak ağabeyini de suya çeken Mustafa ve ağabeyi Muhammet, boğularak hayatını kaybetti. 2 gündür dalgıçlar tarafından sürdürülen aramalara rağmen kardeşlerin cesetlerine ulaşılamadı.


Barajda arama çalışması başlattıklarını ifade eden Suluova Kaymakamı Osman Aslan Canbaba, Amasya Belediyesi ve Sivil Savunma Müdürlüğü arama kurtarma ekiplerinin yaptıkları aramalardan sonuç alamayınca Samsun Sivil Savunma Müdürlüğü ve Samsun Sahil Güvenlik ekiplerini çağırdıklarını belirtti. Kaymakam Canbaba, kardeşlerin cesetleri bulununcaya kadar aramaların aralıksız devam ettirileceğini söyledi.
Çocuklarının bulunmasından ümidini kestiğini ifade eden acılı baba Atilla Pehlivan (42) ise, "Dün saat 17.00'den beri suyun içindeler, aramalar sonuç vermiyor. Ben inançlı bir insanım, ama bulanacaklarına inancım yok" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2007 Salı 02:25:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
melihcan IP: 88.252.2.xxx Tarih : 24.07.2007 17:06:51
bogulan kardeşlerin cansız bedenleri yogun aramala tarama faliyetleri sırasından kardeşleşlerin bir birine sarılmış halde suyun aldından çıkarıldı suluovamızın başı saolsun allah anne ve babasına ve tüm yakınlarına sabır versin