4
Mayıs
2024
Cumartesi
AMASYA

200 baş damızlık sığır dağıtıldı

Amasya S.S. Kale Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'ne, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından 200 adet damızlık sığır verildi.


Amasya Kale köyde düzenlenen damızlık sığır dağıtımın töreninde Vali Celalettin Lekesiz tarafından Kale Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üyesi 50 aileye sığırları teslim edildi.

Aile başı 4'er adet sementa ırkı damızlık gebe düveler ile kırsal alanda üreticilerin imkanlarını birleştirerek ekonomik büyüklükte işletmeler haline gelmeleri ve uyguladıkları projelerle rekabet güçlerini artırıp ürünlerini daha iyi değerlendirmelerinin amaçlandığı ifade edildi.


180 bin tane büyük baş hayvanın bulunduğu Amasya'da bu hayvanların 30 bin tanesinin kültür ırkı olduğunu belirten Vali Celalettin Lekesiz, "İlimizin kırsal alt yapısını bitirdik. Bundan sonra kırsal kalkınma hamlelerine başlamamız gerekiyor. İşte bu damızlık düve dağıtımları bunlardan birisi. Bu düveleri özellikle köylü kadınlarımıza emanet ediyorum. Çünkü onlar daha iyi bakıyor ve elde ettikleri geliri daha iyi kullanıyorlar" dedi.


Ayrıca Kale köyünde İl Sağlık Müdürlüğü tarafından diş taraması yapılırken, imkanı olmayan ailelere Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nca erzak yardımı yapıldı.

İha
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2008 Cuma 17:49:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Serkan Şişik IP: 88.232.218.xxx Tarih : 16.11.2008 10:42:45

Memleketimizde yapılan bu tür çalışmalar ve Köylümüzü kalkındırmayı hedefleyen projelerinden dolayı sayın Valimizi kutluyorum.