5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

2008-2009 Akademik Yılı başladı

Amasya Üniversitesi'nde 2008-2009 akademik yılı düzenlenen törenle başladı.


Amasya Üniversitesi'nin 2008-2009 akademik yılının başlaması nedeniyle Rektör Prof. Dr. Zafer Eren ve akademik personel Yavuz Selim Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk koydu.

Çelenk sunmanın ardından Eğitim Fakültesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene Vali Celalettin Lekesiz, Rektör Prof. Dr. Zafer Eren, askeri personel, daire müdürleri, akademik personel ve öğrenciler katılırken, genç Amasya Üniversitesi'nin 1 tanesi aktif 5 fakülte, 1 sağlık yüksekokulu, 2 meslek yüksekokulunda toplam 9 bin civarında öğrencinin eğitim gördüğünü belirten Rektör Prof. Dr. Zafer Eren, "Amasya Üniversitesi olarak hedefimizi tüm birimlerimizde eğitim kalitesini artırarak özelde Amasya Üniversitesi olmak üzere genelde Türk üniversitelerini tercih edilebilir, üretken kurumlar haline getirebilmek için var gücümüzle çalışmak olarak belirledik.

Bu hedefin önemi şu günlerde gündemde AB'ye giriş sürecinde daha da anlamlı hale gelmiştir. Bu amaçla gerçekleştirmeye çalıştığımız yeniden yapılanma sürecinde ulusal egemenliğimiz ve çağdaş kazanımlarımızdan ödün vermeden bu yolda emin adımlarla ilerleyebilmek ve mezunlarımızın bu rekabet ortamında hak ettikleri yeri almalarını sağlamak amacıyla en yeni ve gelişmiş bilgilerle donatılarak gönderilmesi için çaba sarf ediyoruz" dedi.


VALİDEN 'ÖZGÜRLÜK' VURGUSU
21. yüzyılın dilini iyi okumak gerektiğini ve Türk milletinin kendisini ona göre hazırlaması gerektiğini ifade eden Vali Celalettin Lekesiz, "Gelecekteki daha güçlü Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni hep beraber inşa edeceksek çağın değerlerini, bilgilerini ve bulgularını ortaya koyup hep beraber yararlanmak durumundayız. Bunu kim yapacak, benim şahsi kanaatime göre bunun kilit noktası, merkezi üniversitelerdir. Akıl ve bilimin olduğu yerde çözüm vardır, dünya buna şahittir. Akıl ve bilim de özgür ortamda olur. Beyinlerimize pranga vurulmayan üniversitelerde olur. O halde üniversitelerde hem öğretim üyeleri hem de öğrenciler özgür bir ortamda bilimsel araştırmalarını yapabilmeliler ve bu araştırmaların sonuçlarını da yine özgür bir ortamda kendi içlerinde ve toplumla paylaşabilmeli, tartışabilmeliler. Bunu yapabilen toplumlar her zaman diğer milletlerin ve toplumların önüne geçmiştir" diye konuştu.
Öğretmenlerden oluşan oda orkestrası tarafından sunulan mini konserin ardından Prof. Dr. İlknur Güntürkün Kalıpçı tarafından 2008-2009 eğitim-öğretim yılı açılış dersi olarak 'İçimizden biri Atatürk' konulu bir sunum yapıldı.

İha
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2008 Çarşamba 16:13:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?