5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

22 engelliye polislik eğitimi

Amasya'da aralarında eski TEKEL işçilerinin de olduğu 22 engelli vatandaşa 3 gün süreyle polislik eğitimi verildi.

Amasya Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği tarafından uygulanan "Ben Polis Olsam" adlı projeye katılarak eğitim alan engelli vatandaşlar polis üniforması büyük heyecan yaşarken, önceden polise karşı önyargısı olanlar ise karşılaştıkları olumlu manzara sonrası önyargılarının ortadan kalktığını söylediler.

Geçen yıl Ankara'daki TEKEL eyleminde üzerine polis tarafından biber gazı sıkıldığı için kızgın olduğunu, projeye de bu önyargısını yenmek için katıldığını belirten eski TEKEL işçisi Selvihan Özcan (33), "Polisleri sevebilir miyim diye katıldım. Önyargılarım yüzde 80 yıkıldı. Polisler hep canavar değiller. İyiler onlarda. Bu bir gerçek. Çok alçak gönüllü davrandılar. Çok şey öğrendim. Karşıdan karşıya geçerken göz teması kurmayı öğrendim" dedi.

Polis kıyafeti giymeyi hayal ettiğini belirten bir diğer eski TEKEL işçisi Zahide Yılmaz (37) ise, "TEKEL eyleminden dolayı polislere karşı kırgınlık vardı. Ama kızmıyordum. Görevlerini yapmak zorundaydılar. 3 günlük eğitimde anne, baba, ağabey, kardeş gibi yaklaştılar bana. Bir yelek giydim çok ağırdı. Şimdiyse polislere saygı duyuyorum" diye konuştu.

Polis elbisesi giyen katılımcılara trafik, terör, olay yeri inceleme ve diğer birimlerde uygulamalı olarak bilgiler aktarıldığını bildiren Amasya Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Müdürü İbrahim Kaya, yapılan çalışmalar neticesinde medyada polisin performansı ile ilgili çıkan haberleri daha iyi ve doğru bir şekilde değerlendirmelerinin yanı sıra, engelli vatandaşlarla polis arasında bir iletişim ağı kurarak polis görevlerinin daha iyi anlaşılmasının sağlanması, engelli vatandaşların da güvenlik anlamında yapacakları çok şeylerin olduğu ve bu anlamda engelsiz vatandaşlardan farksız olduklarını yaşadıkları şehrin huzurlu ve güvenli olmasında onların da desteğine ihtiyaç olunduğunun hissettirilmesinin hedeflendiğini söyledi.

Sertifika töreninde konuşan Amasya Emniyet Müdürü Ayhan Acet, "Gelişmiş ülkelerin özelliklerinden biride engelli vatandaşlarımızın psikolojik açıdan dengeli ve bakımlı bir yaşam sürmelerini ve tüketici olmaktan çıkartıp üretken bireyler olmalarını sağlamaktır. Biz de bu doğrultuda hem halkımıza teşkilatımızı tanıtmak, polisin halkla ilişkilerini en üst düzeyde tutmak hem de toplumumuzun bir parçası olan engelli vatandaşlarımızla, sosyal statü sahibi ve her safhada özgür ve katılımcı bireyler olmalarına yardımcı olmak amacıyla 'Ben Polis Olsam' projemiz kapsamında 'Yeter ki iste, engel engel değildir' sloganıyla bu faaliyeti gerçekleştirdik" diye konuştu.

Vali A. Celil Öz de polisleri ve katılımcıları tebrik ederken, Türkiye Sakatlar Derneği Amasya Şubesi Abdullah Ayyıldız ise edindikleri bilgilerin günlük hayatta çok yararlı olacağını söyledi ve yetkililere teşekkür etti.

Sertifika törenine Vali Yardımcıları İsmail Akman, Suat Seyitoğlu ve İl Jandarma Komutanı Albay Halil Şende katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2011 Cuma 18:43:04
Güncelleme :22 Kasım 2011 Salı 12:32:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?