6
Mayıs
2024
Pazertesi
AMASYA

2B arazileri için imza kampanyası

TEMA Vakfı Amasya Şube Başkanı Turgut Umur, orman vasfını kaybetmiş arazilerin kamu yararına yansıtılması için TEMA Vakfı tarafından Türkiye genelinde düzenlenen kampanyada 1 milyon 236 bin 482 imza toplandığını belirtti.


TAMA Vakfı Amasya Şubesi'nde düzenlediği basın toplantısında orman vasfını kaybetmiş arazilerin kamu yararına yansıtılması için Amasya'nın da içerisinde bulunduğu birçok ilde düzenlenen kampanyada TEMA'ya destek veren vatandaşların 1 milyon 236 bin 482 imza ile destek verdiklerini söyleyen TEMA Vakfı Amasya Şube Başkanı Turgut Umur, TEMA Vakfı olarak çeşitli çözüm önerileri sunduklarını, 4 milyon 850 bin dönüm orman arazisinin devlet eliyle orman vasfı dışına çıkartıldığını ifade ederek, "Bu alanların yaklaşık 60 bin hektarlık bölümü tamamen yerleşim alanına dönüşmüş durumdadır.

Kalanın yaklaşık 110 bin hektarlık alan ise mera, 300 bin hektarlık alan tarım arazisi ve diğer geri kalan alanlarda çeşitli şekillerde kullanılmaktadır" dedi.
Ormanları azaltacak her türlü girişimin bilime, hukuka ve yaşam hakkına aykırı olduğunu açıklayan Turgut Umur, "Orman vasfını kaybetmiş araziler satılmasın, satılacaksa da elde edilen gelirle ormanlara yatırım yapılsın" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2009 Çarşamba 18:38:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?