7
Mayıs
2024
Salı
AMASYA

3 günde 58 Milyon lira

Amasya Pancar Ekiciler Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Demir, 2008-2009 döneminde pancarını Amasya Şeker Fabrikası'na teslim eden 12 bin 507 çiftçinin alacağı olan 58 milyon liranın 3 gün içinde dağıtıldığını söyledi.


1954 yılında üretime başlayan Amasya Şeker Fabrikası'nın yüzde 72 gibi çok büyük hissesi 100 bin kayıtlı ortağı bulunan, yatırımları ve iştirakleri ile Türkiye'nin en büyük demokratik tarımsal kuruluşlarından biri olan Amasya Pancar Ekicileri Kooperatifi'nin olduğunu ifade eden Mahmut Demir, "2008-2009 şeker pancarı üretim kampanyasında fabrikamıza pancarını teslim eden 12 bin 507 adet pancar üreticisi çiftçimizin 58 milyon lira tutan pancar bedellerinin tamamını 20 ve 23 Ocak tarihleri arasında bir
program dahilinde ödedik.

Böylece pancar parasını ödenmesi gereken tarihten üç ay önce ödeyerek bir ilke daha imza attık. Bildiğiniz gibi çiftçilerimizle yapılan Pancar Üretim Sözleşmesi'nde 'Pancar bedelleri nisan ayının sonunda ödenir' denilmektedir. Buna rağmen biz ekonomik krizde iyice bunalan çiftçimize rahat bir nefes aldırmak amacıyla üç ay önceden pancar paralarını ödemeyi boynumuzun borcu bildik. Biliyoruz ki, şeker pancarı üretmek ve pancardan şeker üretmek zordur, emek ister, sabır ister,
ekonomik güç ister, özverili ve meşakkatli uğraş ister, bilmek, bilgilenmek ister, yenilikleri, son teknolojileri takip edip hayata geçirmek ister.

Bir o kadarda önemlidir ülkemiz için, ülkemiz ekonomisi için, çiftçilerimiz için şeker pancarı üretmek, pancardan şeker üretmek. Onun içindir ki, çiftçilerimiz ve çalışanlarımız başımızın tacıdır" dedi.


Geçmiş senelerde olduğu gibi bu senede devlet ve özel şeker fabrikaları arasında pancar bedelinin tamamını gününden önce ödeyen tek fabrikanın Amasya Şeker Fabrikası olduğunu belirten Mahmut Demir, "Bundan sonrada daha iyiye, daha güzele, daha verimli, karlı, başarılı, sevinç, sevgi ve mutluluk dolu günlere ulaşmak için, el birliği, gönül birliği, güç birliği yapmak için ileriye yönelik istek ve önerilerinizi dikkate alarak var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Mart 2009 Cuma 17:38:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?