6
Mayıs
2024
Pazertesi
AMASYA

300 öğrenciyi giydirdiler

Fenerbahçe Spor Kulübü'nün sosyal sorumluluk projeleri çerçevesinde Amasya Fenerbahçeliler Derneği ve Reutlingen Fenerbahçeliler Derneği, Amasya'da 300 öğrenciye kırtasiye ve giyim yardımında bulundu.


Amasya Fenerbahçeliler Derneği ile Almanya Reutlingen Fenerbahçeliler Derneği sosyal sorumluluk anlayışı çerçevesinde Amasya genelinde Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen 300 ilköğretim öğrencisine içerisinde giyim ve kırtasiye malzemesi bulunan hediye paketleri dağıtıldı. Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda düzenlenen programa Vali Vekili Hamdullah Suphi Özgödek, Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Emniyet Müdürü Mustafa Doğan Kılınç, Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt, Fenerbahçe Kulübü Derneklerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Karasu, Fenerbahçeli eski futbolcu ve televizyon yorumcusu Turan Sofuoğlu, Dernekler Çalışma Grubu Üyeleri Yaşar Nadir Atilla ve Murat Boyraz, Reutlingen Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Derya Turan, Amasya Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Hüseyin Zobu ve öğrenciler katıldılar.
Günümüzde futbol kulüplerinin sadece futbol ve takımların aldığı sonuçlarla bütün faaliyetlerini ölçülendirildiğini belirten Amasya Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Hüseyin Zobu, "Fenerbahçe Spor Kulübü olarak yurtiçinde ve yurtdışında 80'in üzerinde taraftar dernekleri vasıtasıyla bu anlayışın dışına çıkmış, son 2 yıldır eğitime katkı sağlamak amacıyla sosyal projeler geliştirdi" diye konuştu.
Bu tip kampanyaların Başkan Aziz Yıldırım ve Fenerbahçe Spor Kulübü'nün çocuklara ve eğitime ne kadar önem verdiğinin göstergesi olduğunu belirten Reutlingen Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Derya Turan, "Fenerbahçe Spor Kulübü'nün sadece spor alanında değil, sosyal sorumluluk anlayışı içerisinde olan çok büyük bir kulüp. 'Bir öğrencide sen giydir' kampanyası bunun en güzel örneğidir" dedi.


Böyle bir anlaşın diğer sivil toplum kuruluşlarına da örnek olması gerektiğini belirten Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt, "Gerek resmi kuruluşlar, gerekse sivil toplum kuruluşlarımızın eğitim kurumlarımıza yapacağı katkı hepimiz için çok önemli. Çünkü toplumun merkezinde okullar var. Amasya Fenerbahçeliler Derneği ve Reutlingen Fenerbahçeliler Derneği'nin işbirliği ile böyle güzel bir sosyal sorumluluk projesi hayata geçti" şeklinde konuştu.
Fenerbahçe Kulübü Derneklerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Karasu, Aziz Yıldırım'ın kimsenin hayal edemediği geleceğin Fenerbahçe'yi oluşturduğunu söyleyerek, "Başkanımız Aziz Yıldırım Fenerbahçe camiasının önüne çok önemli bir hedef koydu. Bu hedef Fenerbahçe Spor Kulübü'nü dünya kulübü yapmaktı. Biz Fenerbahçeliler olarak hepimiz el ele verdik ve bu yolda yürümeye karar verdik. Bu yolda tabii i zorluklar yaşayacağız, ama bunların hiçbirisi bizi hedefimizden geri döndürmeyecek. Bence dünya kulübü olmanın en önemli göstergelerinden birisi de sadece bir spor kulübü değil, aynı zamanda bir sosyal kulüp olmaktan geçer" diye konuştu.


Vali Vekili Hamdullah Suphi Özgödek ise, "Sosyal dayanışma sadece devlete ait bir ödev değildir. Gerçek anlamda sosyal yardımlaşma kamu ve bütün sivil kurumların işin içinde yer almasıyla gerçek bir anlama sahip olabilecektir. Bu nedenle Fenerbahçe yönetiminin burada gerçekleştirdiği bu faaliyetin diğer sivil toplum teşkilatlarına örnek olmasını diliyorum" dedi.
Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından köylerden getirilen 300 öğrenciye hediye paketleri verilirken, Vali Vekili Hamdullah Suphi Özgödek, Belediye Başkanı Cafer Özdemir ve Fenerbahçe Spor Kulübü Derneklerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Karasu tadilatı yapılan Amasya Fenerbahçeliler Derneği'nin açılışını yaparak, dernek bahçesinde Yoluboyu'nu izlediler.

iha
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2009 Pazartesi 21:03:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
benden söylemesi IP: 88.230.11.xxx Tarih : 19.05.2009 14:24:06

dünkü yardım organizasyonu saçmalığı ancak bizde olur cinsindendi ne yani yardım yapıyorsun ama niye göstere göstere yapıpta o çocukların utandırıyorsunuz hemde köyden, kasabadan gelen çocuklar hiç mi  aklınıza gelmedi bu çocuklar neyle gelecek ne yiyece ne içecek organizasyon ancak bu kadar berbat olur......