6
Mayıs
2024
Pazertesi
AMASYA

'4,5 milyon mağdur muhatap arıyor'

KAMU-SEN'DEN KEY ÖDEMELERİ AÇIKLAMASI

Kamu-Sen Amasya İl Temsilcisi Kamil Terzi, "4 milyon 500 bin mağdur oradan oraya savrularak bir muhatap arıyorlar. Mahkemeler dolup taşıyor. Hükümet KEY ödemelerine sahip çıkmıyor" dedi.

Konut Edindirme Yardımı (KEY) hesabında biriken paraların hak sahiplerine ödenmesi için yıllardır mücadele ettiklerini belirten Kamil Terzi, "Hükümetin vatandaşlara hakkı olan parayı öderken bile siyasi kaygılar gözetmesi nedeniyle girişimlerimiz karşılıksız kaldı" diye konuştu.

KEY ödemelerinden hiç faydalanamayanlar ile eksik ödeme yapılan hak sahiplerinin sorunlarını anlatacak yetkili merci bulamadıklarını belirten Kamil Terzi, "Vatandaşlarımız ortada kalmış, mahkemeye başvuran hak sahiplerinin sonuç alması neredeyse imkansız hale gelmiştir. KEY hesaplarında hak sahibi olanlar da, mağdur edilenler de her zaman olduğu gibi memur, işçi, emekli, kısacası dar gelirli ve sabit gelirlilerdir. KEY hesaplarının tasfiyesinde her türlü haksızlığın yapıldığı, hukukun çiğnendiği bir trajedi yaşanmaktadır" şeklinde konuştu.

KAMU-SEN'DEN KEY ÖDEMELERİ AÇIKLAMASI
İHA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2009 Salı 16:39:03
Güncelleme :28 Ekim 2009 Çarşamba 19:00:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?