5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

4 bin öğrenciye eğitim

AKAB'DAN 4 BİN ÖĞRENCİYE GERİ DÖNÜŞÜM EĞİTİMİ

Amasya'da Amasya Belediyesi'nin öncülüğündeki belediyelerin bir araya gelerek kurdukları Amasya Katı Atık Birliği (AKAB) görevlileri kent merkezindeki 25 okulda yaklaşık 4 bin öğrenciye geri dönüşüm eğitimi verdi.

Amasya'da il genelindeki atıkların toplanması, taşınması, geri kazanımı, kompostlanması ve düzenli olarak bertarafı işlemlerinin yürütülmesi amacıyla Amasya Belediyesi'nin öncülüğünde Merzifon, Suluova ve Gümüşhacıköy ilçeleri ile Aydınca, Doğantepe, Yeşil Yenice, Ziyaret, Eraslan, Akınoğlu, Ballıdere, Belevi ve Borobay belde belediyelerinin katılımıyla kurulan ve kısa adı AKAB olan Amasya ili, ilçeleri ve Beldeleri Katı Atık Bertaraf Tesisleri Yapma ve İşletme Birliği'nin rutin faaliyetlerinin yanı sıra geri dönüşüm eğitimleriyle yaklaşık 4 bin öğrenciye ulaştı.

Sayısı 25'i bulan ilk ve ortaöğretim okulunda geri dönüşüm eğitimleri verdiklerini belirten AKAB Müdürü Çevre Yüksek Mühendisi Maşide Bütüner, projenin ana hedefinin gelecek kuşaklar için yaşanabilir ve sağlıklı ortamlar bırakmak olduğunu söyledi.

Medeniyet projesi diye adlandırdıkları proje çerçevesinde sağlıksız vahşi çöp alanlarını rehabilite ederek kapattıklarını ve Bağlarüstü mevkisinde yer alan yeni bertaraf tesisinde atıkların kabulünü gerçekleştirdiklerini belirten Bütüner, "Çöp sızıntı suyu problemine son vererek yer altı ve yer üstü sularımızın kirlenmesini önledik. Tıbbi atık tesisimizde özel şartlarda bertarafı gereken atıkların bertarafını gerçekleştirdik. Ambalaj atıkları toplama kumbaraları vasıtasıyla ile de geri kazanımı mümkün atık gruplarının çöp olmadığı vurgusu ile çeşitli tasarruflar sağlandığı gibi ekonomik yaratımlarda elde edildi" diye konuştu.

Bütüner, söz konusu projenin hayata geçmesinde Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir'in büyük gayretlerinin bulunduğunu vurguladı.

AKAB'DAN 4 BİN ÖĞRENCİYE GERİ DÖNÜŞÜM EĞİTİMİ
İHA
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2011 Perşembe 11:40:03
Güncelleme :13 Haziran 2011 Pazartesi 17:30:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sileri IP: 78.168.150.xxx Tarih : 14.06.2011 14:38:50

 Belediye Haziran ayınnda vatandaşların su parası faturalarına katı atık bedeli adı altında yeni bir hane eklemiş ve milleti kemiriyor.