5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

46 dükkan yarın satışa çıkıyor

Amasya Belediye Başkanı İsmet Özarslan, Askerlik Şubesi ve Pancar Bölge Şefliği'nin bulunduğu yerlerin altının otopark, üstünün ise yeşil alan yapılacağını söyledi.

Düzenlediği basın toplantısında, Milli Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı ile yapılan görüşmelerin ardından eski MİT binasının bulunduğu yerin askerlik şubesine tahsis edilmesi, askerlik şubesinin bulunduğu 2 bin 817 metrekarelik alanın ise altına otopark üstünün ise yeşil alan olarak düzenlenmesi için belediyeye verilmesine karar verildiğini söyleyen Belediye Başkanı İsmet Özarslan, Türkiye Şeker Kurumu'nun sahibi olduğu Pancar Bölge Şefliği'nin bin 953 metrekarelik yerinde belediyeye ücretsiz olarak tahsisinin yapılacağını, buranın da altına otopark, üstünün ise yeşil alan olarak yeniden düzenleneceğini belirtti.

Kent merkezinde bu tip yerlerin yeniden düzenlenerek hem yeşil alanların çoğaltılacağını hem de trafik sorununa çare olacak otoparkların artacağına dikkat çeken Başkan İsmet Özarslan, "Yapacağımız yeşil alanlar ile vatandaşlarımıza kent merkezinde dinlenme alanları oluşturacağız. Bu yeşil alanların altlarını otopark haline getirip kentimizin yaşadığı trafik problemine çare olmuş oyacağız" dedi.

Eski Tekel binasının bulunduğu yerde yapımı süren iş merkezinin içerisinde bulunan iş yerlerinin açık artırma usulü ile satışa sunulacağını belirten Başkan Özarslan, "46 iş yerimizi satışa çıkartıyoruz. Bu iş yerlerini satarak hem belediyemize gelir sağlayacağız hem de vatandaşlarımıza karlı bir yatırım imkanı sunacağız" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2008 Pazartesi 17:07:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ihsan tümsek IP: 78.179.110.xxx Tarih : 31.01.2008 21:38:25

otopark yapılması düşünülenyere çok katlı otopark yapılsa daha güzel olurdu kanımca