16
Mayıs
2024
Perşembe
AMASYA

57 köye parke taşı döşenecek

Amasya Valisi Celaleddin Lekesiz, valilik tarafından köylerde yapılan parke taş çalışmalarını yerinde inceleyerek, Çevre Orman Müdürlüğü tarafından köylülere dağıtılan inekleri sahiplerine teslim etti.

Amasya Valisi Celaleddin Lekesiz, Emniyet Müdürü Mustafa Demirok ve daire müdürleri ile birlikte Seyhsadi ve Sarıkız köylerinde yapılan çalışmaları yerinde görerek Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından dağıtılan inekleri sahiplerine teslim etti. Şeyhsadi köyünde vatandaşlar tarafından davul zurna ile köyün girişinde karşılanan Vali Celaledin Lekesiz, köyün sokaklarında gezerek yapılan parke çalışmalarını yerinde gördü. Amasya'da 57 köyde parke taş döşemesinin yapılacağını, bunların bir kısmının yapıldığını ve geriye kalan kısmının bu sene içerisinde tamamlanacağını açıklayan Vali Lekesiz, "Bütün köylerimizin sokakları kent sokakları gibi olacak. Köylüler parke taşlarla döşenmiş sokaklarda gezecekler" dedi.

Köy meydanında toplanan köylüler ile uzun bir süre sohbet eden Vali Lekesiz, Çevre ve Orman Müdürlüğü'nün Şeyhsadi köyünde 19 aileye 2 yıl ödemesi 5 yıl taksitli geri ödemeli olmak üzere dağıttığı 38 ineği sahiplerine teslim ederken, 2007 yılı içerisinde Yeşildere, Sarıkız, Ardıçlar ve Şeyhsadi köylerinde 55 aileye 110 düve verildiği ve tutarının ise 400 bin YTL olduğu belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2007 Cuma 08:14:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?