7
Mayıs
2024
Salı
AMASYA

6 bin kınalı keklik doğaya bırakıldı

Amasya Orman Bölge Müdürlüğü, orman zararlıları ile biyolojik mücadele çalışmaları çerçevesinde Amasya, Sivas, Tokat, Koyulhisar ve İskilip'te 6 bin adet kınalı kekliği doğa ile buluşturdu.


Amasya Orman Bölge Müdürlüğü, 2009 yılı içerisinde orman zararlıları ile biyolojik mücadele kapsamında toplam 10 bin adet kınalı kekliği doğaya bırakmayı planlarken, hedeflenen program çerçevesinde bu zamana kadar Amasya, Sivas, Tokat, Koyulhisar ve İskilip Orman İşletme Müdürlükleri tarafından 6 bin adet kınalı keklik doğaya bırakıldı.
2009 yılı sonu itibariyle hedefledikleri 10 bin rakamına ulaşacaklarını ifade eden orman Bölge Müdürü Ömer Naci Kaya, "Bozulan doğal dengenin yeniden ihdası ve zararlılar ile biyolojik mücadele yapmak için kınalı keklikleri doğaya salıyoruz. 2009 yılı programımız 10 bin adet, şimdiye kadar 6 bin adet salıverdik ve yıl sonuna kadar tamamını gerçekleştireceğiz. Bırakılan keklikler kabuk böceği gibi zararlı böceklere karşı bir nevi sigortamız olacaktır. Ayrıca geçmişte şehir içinde bile keklik ve kuş
sesleri duyulmaktayken şimdi ormanlık alanlarda dahi kuş sesleri azalmıştır. Yaptığımız çalışmanın bir amacı da faydalı kuş popülasyonunu artırmaktır" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2009 Cuma 13:06:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?