22
Mayıs
2024
Çarşamba
AMASYA

63 bin 583 öğrenci dersbaşı yaptı

Amasya'da, 2007-2008 eğitim-öğretim dönemi 273 okul ve kurumda, 3 bin 607 öğretmen ve 63 bin 583 öğrenci ile başladı.

Amasya'da, 2007-2008 eğitim-öğretim yılının başlaması nedeniyle Yavuz Selim Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk koyma töreni ile başlayan İlköğretim Haftası etkinlikleri, Ziyapaşa İlköğretim Okulu'nda yapılan resmi törenle devam etti. Vali Celaleddin Lekesiz, AK Parti Amasya Milletvekili Dr. Avni Erdemir, Belediye Başkanı İsmet Özarslan, Emniyet Müdürü Mustafa Demirok ve daire müdürlerinin yanı sıra öğrenci velilerinin katıldığı İlköğretim Haftası programında, son yıllarda Amasya'da mesleki eğitime yönelmenin bu yıl da devam ettiğini belirten Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt, "Bu dönem genel orta öğretim liselerine 753 öğrenci kaydı, meslek liselerine 905 öğrenci kaydı gerçekleşmiştir. 2006 yılında bu rakam genel liselerde 1132, meslek liselerinde ise 911'dir. Çevremizde faaliyet gösteren ve yeni kurulacak olan organize sanayi bölgelerine kalifiye eleman yetiştirmek açısından mesleki eğitime giderek ağırlık vereceğiz" dedi.

Okul öncesi eğitimin önemine de değinen Necati Akkurt, "Okul öncesi, ilköğretim ve orta öğretimde öğrenci kayıtlarımızın şekillendiği şu günlerde çocuklarımızın öğrenmesinin en yoğun olduğu, zihinsel yeteneklerinin en hızlı geliştiği, ileriki yaşlardaki öğrenme yetenekleri ve gelecekteki başarıları üzerinde önemli etkilerinin olduğu, zeka gelişiminin yüzde 60 oranında tamamlandığı 0-6 yaş dönemi en çok dikkat edilmesi gereken dönemdir. Bu dönemdeki okul öncesi eğitimin bilincinde olarak Türkiye sıralamasında 6. olan ilimizi kısa dönemde ilk sıraya çıkarmayı hedefliyoruz. Velilerimizi 3-6 yaş gurubundaki çocukları ana okullarımıza ve ana sınıflarımıza göndermeye çağırıyoruz" diye konuştu.

Amasya'nın eğitim konusunda Türkiye ortalamasında gerilerde kaldığına dikkat çeken Vali Celaleddin Lekesiz, "Yapılan yatırımlarla, hayata geçirilen hizmetlerle ilimiz genelinde gerek sınıf başına düşen öğrenci sayısı, fizi şartların durumu konusunda Türkiye sıralamasında çok iyi durumdayız, fakat gerek üniversite sınavlarında, gerekse orta öğretim sınavlarında istediğimiz yerde olduğumuzu söylemek çok zor. Bu hepimizin ortak sorumluluğudur" şeklinde konuştu.

2006 yılı 18 Eylül'ünden bu yana Amasya'da Merzifon Atatürk İlköğretim Okulu, Namık Kemal İlköğretim Okulu ek binası, Göynücek Karaşar İlköğretim Okulu, Suluova Eraslan İlköğretim Okulları, Gümüşhacıköy Anadolu Lisesi ile 81 derslik daha eğitim ve öğretimin hizmetine girerken, bu öğretim yılının başında il merkezinde Özel Başarır ve Yavuz Selim Top İlköğretim Okulları'nın açılmasıyla özel öğretim alanındaki önemli bir eksik giderildi.

Önümüzdeki aylarda Taşova Atatürk İlköğretim Okulu, Suluova TOKİ konutları içerisindeki ilköğretim okulu, Milli Eğitim Bakanlığı'nca yeni uygulanmaya başlayan Taşova Özbaraklı ve İpekköy Şehitlerde açılacak çelik konstrüksiyonlu taşınabilir ilköğretim okulları, Alptekin Anadolu Lisesi Hüsnü Özyeğin Vakfı 200 öğrencilik kız öğrenci pansiyonu, Taşova ve Suluova Anadolu Liseleri, Güzel Sanatlar ve Bilişim Meslek Liseleri, Suluova Başkent Yapı Kooperatifi İlköğretim Okulu da 2007 yılının sonu kadar hizmete açılması ile birlikte Amasya'da 146 derslik daha hizmete girmiş olacak.

iha
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2007 Pazartesi 15:22:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?