6
Mayıs
2024
Pazertesi
AMASYA

86. yıla yakışan kutlama

AMASYA'DA 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMALARI

Cumhuriyetin kuruluşunun 86. yılı, cumhuriyetin ilk yazılı belgesi olan Amasya Tamimi'nin deklare edildiği Amasya'da coşkuyla kutlandı.

Atatürk'ün 22 Haziran 1919 tarihinde tüm dünyaya deklare ettiği ve cumhuriyetin ilk yazılı belgesi olan Amasya Tamimi'ni deklare ettiği kentte cumhuriyetin ilanının 86. yılı coşkuyla kutlandı. 12 Haziran Stadı'nda yapılan törene Vali Halil İbrahim Daşöz, Tuğgeneral Mustafa Canatan, Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Milletvekili Dr. Avni Erdemir, kurum müdürleri, askeri personel ve Amasyalılar katıldı.

Tuğgeneral Canatan ve Başkan Özdemir ile birlikte tören aracının üzerinden öğrencilerin ve halkın bayramlarını kutladıktan sonra yaptığı konuşmada cumhuriyet döneminin milletimizin tarihinde en önemli aydınlanma, gelişme ve modernleşme dönemi olduğunu söyleyen Vali Halil İbrahim Daşöz, "Toplum olarak 13 milyonluk eğitimsiz, sağlıksız, altyapısız, gelişmemiş bir toplumdan 72 milyonluk donanımlı bir millet haline geldik. Bir toplu iğneyi dahi kendisi üretemezken bu gün dünyanın 17. Avrupa'nın 6. büyük ekonomisi haline geldik. Otoriter bir anlayıştan, demokrasi, insan hakları ve hukuka saygılı çağdaş bir devlet olduk. Bütün bu gelişmeler cumhuriyetin oluşturduğu hür, akılcı ve katılımcı atmosferde bireysel ve toplumsal kabiliyetini ve üretim gücünü artıran milletimizin başarısıdır" dedi.

Törende uluslararası bilim sanat olimpiyatlarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verilirken, kutlamalar öğrenciler ve askerlerin resmi geçidi ile son buldu.

AMASYA'DA 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMALARI
AMASYA'DA 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMALARI
AMASYA'DA 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMALARI
İHA
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2009 Perşembe 13:07:00
Güncelleme :29 Ekim 2009 Perşembe 16:33:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
şıklanbişakir IP: 94.122.181.xxx Tarih : 29.10.2009 18:20:59

BİR AMASYALI OLARAK YİNE MEMLKETİMLE BİR KEZ DAHA GURUR DUYDUM. BEN ASLEN KARASENİRLİYİM AMA BABAMIN MESLEĞİ DOLAYISIYLA AMASYA DIŞINDAYIM AMA GÖNLÜM HER ZMAN AMASYADA ..... AMASYAYI VE SİZLERİ ÇOKKK SEVİYORUM YAKINDA GÖRÜŞMEK ÜZERE BEKLE BENİ GURURLU AMASYA....