5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

9 ülkeden 20 öğrenci geldi

Amasya Belediyesi'nin organizasyonunda, Gençlik Servisleri Merkezi önderliğinde 9 ülkeden gelen 20 öğrenci, 'Uluslararası gönüllü gençlik kampı' çerçevesinde Amasya'da bir araya geldi.

Gençler, 28 Temmuz- 10 Ağustos tarihleri arasında Amasya'da daha önce belirlenen temizlik kampanyaları, çevre düzenlemeleri ile çeşitli sosyal ve kültürel etkinliklerde bulunacaklar.

Türkiye, Almanya, Çek Cumhuriyeti, Fransa, Güney Kore, İspanya, İtalya, Japonya ve Sırbistan'dan katılan toplam 20 öğrenci ile dostluk köprüleri kurulacağını belirten Belediye Başkanı İsmet Özarslan, kendisini ziyarete gelen misafir gençlerle yakından ilgilendi.

Misafir öğrencilerin Amasya'nın tarih, kültür ve sosyal hayatını yakından tanıyacaklarını, ülkelerine gittiklerinde gönüllü büyükelçi olacaklarını ifade eden İsmet Özarslan, "Bu organizasyon sonucunda dünyanın 9 ülkesinde Türk dostu ve Amasya hayranı aileler kazanacağız. Amasya'ya gelen yabancı öğrenciler hayatları boyunca unutamayacakları dostluk bağları kuracaklar ve gönüllerinde bir Amasya sevgisi olacak" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2008 Pazartesi 22:25:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?