6
Mayıs
2024
Pazertesi
AMASYA

90. yılda kirazlar yarıştı

Amasya Tamimi'nin yayınlanışının 90. yılı etkinlikleri içerisinde düzenlenen Kiraz Teşvik Yarışması'nda dereceye giren kiraz yetiştiricilerine ödülleri verildi.

Amasya Tamimi'nin yayınlanışının 90. yılı etkinlikleri ve 12-22 Haziran Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat Haftası kutlamaları çerçevesinde İl Tarım Müdürlüğü tarafından düzenlenen kiraz Teşvik Yarışması'na katılan 57 çiftçi arasında dereceye giren kiraz yetiştiricilerine ödülleri verildi.

Şehzadeler Gezi Yolu'nda düzenlenen Kiraz Teşvik Yarışması'na Vali Celalettin Lekesiz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Canatan, AK Parti Amasya Milletvekilleri Avni Erdemir ve Akif Gülle, Belediye Başkanı Cafer Özdemir ve çok sayıda Amasyalı katılırken, İl Tarım Müdürü Ahmet Millici, 57 çiftçinin katıldığı yarışmada toplam 10 bin lira ödül dağıtıldığını ifade etti.


Kiraz Teşvik Yarışması'nda İl Tarım Müdürlüğü tarafından oluşturulan komisyon tarafından lezzeti, görünüşü, bahçe düzeni ve sunumuna göre değerlendirilerek puanlanan kirazlardan Ali Pehlivan isimli çiftçi tarafından Kapıkaya köyünde üretilen kiraz birinci olurken, bin liralık ödülünü Vali Celalettin Lekesiz verdi. İkinci olan kiraz üreticisi Ümit Yüce'ye 750 liralık ödülünü AK Parti Amasya Milletvekili Akif Gülle, üçüncü olan İlyas Yıldızeli isimli çiftçinin 500 liralık ödülünü ise AK Parti Amasya Milletvekili Avni Erdemir verdi.


Kiraz Teşvik Yarışması'nda birinci olan kirazın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a gönderileceği öğrenildi.

İha
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2009 Cumartesi 14:02:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?