6
Mayıs
2024
Pazertesi
AMASYA

90. yılda uluslararası kutlama

Amasya Tamimi'nin yayınlanışının 90. yılında 12-22 Haziran Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat Haftası etkinlikleri için Amasya'ya davet edilen yabancı halk dansları toplulukları, 90. yıl coşkusunu Amasyalılarla birlikte yaşadı.


12-22 Haziran Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat Haftası etkinlikleri içerisinde Amasya'ya davet edilen Çeçenistan, Kırım, Gürcistan, Azerbaycan, Letonya, Polonya, Kazakistan, Başkurdistan, Makedonya, Bulgaristan, Yakutistan, Senegal'den gelen halk dansları toplulukları Amasya Tamimi'nin yayınlanışının 90. yılında Amasyalıların coşkusuna ortak oldu.


Amasya Valiliği önünde yapılan kokteyle katılan yabancı halk dansları topluluklarını Vali Celalettin Lekesiz ve eşi Zehra Lekesiz karşılarken, yabancı halk dansları toplulukları kokteylin ardından Yavuz Selim Meydanı'nda birer gösteri sundu. Kutlamaların uluslararası düzeyde yapıldığının atlını çizen Vali Celalettin Lekesiz, "Amasya Tamimi'nin yayınlanmasının 90. yıldönümü etkinliklerini uluslararası çapta ele aldık. Uluslararası düzeyde ham halk dansları ekipleri, hem sporcular, hem de başka sosyal, kültürel ve ekonomik faaliyetler kapsamında pek çok etkinlik var. Yabancı halk dansları toplulukları olarak 350 kişilik bir grup var kentimizde. Bu tür etkinlikler ülkeler arasındaki sosyal ilişkileri, kültürel ve ekonomik ilişkileri besleyen, canlandıran, dostlukların artmasına, husumetlerin azalmasına, toplumların birbirini daha yakından tanımasına ve dünya genelinde sosyal uyuma, barışa katkıda bulunan etkinlikler. Bunun ötesinde gelen grupların ilimizi tanıması ve kendi ülkelerini tanıtması konusunda ilave bir katkısı var" dedi.


Yavuz Selim Meydanı'nda yabancı halk dansları grupları tarafından yapılan gösterileri çok sayıda Amasyalı izlerken, gecenin en çok ilgisini havai fişekler ve Azerbaycan Halk Dansları Topluluğu çekti.
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2009 Salı 15:27:55
Güncelleme :20 Haziran 2009 Cumartesi 05:03:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?