4
Mayıs
2024
Cumartesi
AMASYA

AB destekli kadın projesi

Amasya Üniversitesi Meslek Yüksekokulu tarafından hazırlanan ve Türk Kadınlar Derneği Amasya Şubesi'nin ortağı olduğu AB destekli 'Amasya'da Genç Kadınların Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Mesleğinde Kişisel Gelişimlerinin Sağlanması Eğitim Projesi' ile Amasyalı genç kadınlara yeni istihdam alanları sağlanacak. 

Amasya Üniversitesi Meslek Yüksekokulu'nun Samsun, Kastamonu ve Erzurum düzey 2 bölgelerinde bölgesel kalkınma yerel kalkınma hibe programı kapsamında hazırladığı 'Amasya'da Genç Kadınların Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Mesleğinde Kişisel Gelişimlerinin Sağlanması Eğitim Projesi' kapsamında 20 ile 40 yaş arasındaki en az lise mezunu olan genç kadınlara mesleki bilgileri içeren eğitim verilecek. 

Projenin Akademik Danışmanı ve Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Ünal Kurt, AB tarafından finanse edilen düzey 2 bölgelerinde bölgesel kalkınma yerel kalkınma programı Devlet Planlama Teşkilatı'nın (DTP) koordinasyonuyla yürütüldüğünü ve Meslek Yüksekokulu'nun bu projedeki ortağının Türk Kadınlar Derneği Amasya Şubesi olduğunu belirtti. 

72 bin 980 euro olan proje bütçesinin 65 bin 980 eurosunun AB tarafından, gerisinin ise Meslek Yüksekokulu tarafından karşılanacağını ifade eden Ünal Kurt, "Amasya'da bulunan 20-40 yaş arasındaki en az lise mezunu olan genç, istihdam edilmemiş olan, sürdürülebilir ekonomik kalkınmaya katkı sağlayabilecek kadınların büro yönetimi ve yönetici asistanlığı alanında eğitilerek, kendi aile bütçelerine ve toplum katkıda bulunabilecek şekilde beceri ve yetenek kazanabilmeleri sağlanacaktır. Seçilen kadınların büro yöneticisi ve yönetici asistanı olarak yetiştirilmesi, ara eleman gücünü karşılayabilmek için iş hayatına atılarak yönetime yardımcı olmaları hedeflendi. Böylece yönetimde kademeler arasındaki sağlıklı iletişim becerisini kullanabilen ve birey olarak toplumun kendisinden beklentilerini karşılayan kadınlar olarak varlıklarını sürdürmeleri sağlanarak, ekonomik özgürlüklerini topluma kabul ettiren kadınların gelecek kuşakları daha iyi ve daha güvenli ortamlarda yetiştirmeleri sağlanacaktır. Bu proje 9 ay sürecek ve bu süre içerisinde yararlanıcılarımız 4.5 ay eğitim görecekler" dedi. 

Bu projenin katılımcı genç kadınların sorumluluk bilincini artırarak birey olarak kişisel gelişimlerine faydalı olacağını belirten Proje Koordinatörü Derya Piroğlu, "Büro yönetimi ve yönetici asistanlığı eğitimi sayesiyle ticari işletmelerde ara elaman görevlerini tam ve eksiksiz yapan bireyler yetiştirilebilmesi sağlanacaktır. Kadınların aile hayatlarında ve toplumsal hayatta kendilerine düşen görevleri tam olarak yapan ve sorumluluklarının bilincinde birey olmalarını sağlamak açısından önemlidir. Projeye katılan kadınlara temel bilgisayar eğitimi, temel İngilizce, iş İngilizce'si, büro yönetimi ve yönetici asistanlığı eğitimi, sekreterlik bilgisi, genel iletişim, dosyalama-arşivleme, konularında eğitimler verilecek. Faaliyetler eğitim ile birlikte şekillendikten sonra topluma daha yararlı kadınlar sağlanarak sürdürebilir eğitim amaçlanmaktadır" diye konuştu. 

Proje ile ilgili kayıtların devam ettiği bildirilirken, 16 Ekim'de eğitimlerin başlayacağı belirtildi.
iha
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2006 Salı 18:50:07
Güncelleme :11 Ekim 2006 Çarşamba 13:24:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?