5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

AB destekli kültür paylaşımı

Amasya Üniversitesi'nin gençlik projeleri kapsamında hazırladığı ve AB'nin kabul ederek desteklediği 'Do you like music', 'Let's meet in music' isimli proje kapsamında Avrupalı üniversiteli gençler Türk kültürünü tanıma fırsatını buldu.
 
AB'nin finansal destek sağladığı proje kapsamında Polonya, Letonya, Yunanistan, Romanya, İspanya, Malta ve Portekiz'den gelen üniversite öğrencileri, Amasya Üniversitesi öğrencileri ile bir araya geldi. Proje kapsamında Şehzadeler Gezi Yolu'nda düzenlenen eğlencede Amasyalılarla da tanışma fırsatı bulan yabancı misafirler, kendi ülkelerine ait müzikler eşliğinde gösteriler yaptıktan sora Türk müzikleri eşliğinde halay çekip dans etti. 

Bu projenin Amasya Üniversitesi öğrencilerinin ürünü olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Zafer Eren, "Proje kapsamında il merkezi ve ilçelerde çeşitli etkinlikler yaptık. Bu şekilde çocuklarımıza özgüven geliyor. Bunun başka bir ayağında bizim öğrencilerimiz yurt dışına gidecek. Erasmus Projesi kapsamında şu anda zaten yurt dışında öğrencilerimiz var. İmkanlar doğrultusunda öğrencilerimiz Amasya'yı ve Türkiye'yi tanıtmaya çalışıyorlar" dedi.

.
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2008 Cuma 09:38:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?