15
Mayıs
2024
Çarşamba
AMASYA

AB hibelerine ofisli takip

Türkiye Belediyeler Birliği'nin (TBB) Ankara'da yapılan encümen toplantısında, Avrupa Birliği (AB) hibe programlarını takip etmek için Brüksel'de ofis açılması kararı alındı.


TBB Encümen Üyesi Amasya Belediye Başkanı İsmet Özarslan, AB'nin hibelerinden Türkiye belediyelerinin çok az faydalandığını belirterek, TBB'nin encümen toplantısında AB hibe programlarını takip etmek için Brüksel'de donanımlı bir ofis kurma kararı aldıklarını söyledi.

TBB üyesi belediyeler içinde AB hibelerinden en fazla yararlanan belediyenin Amasya Belediyesi olduğunu açıklayan Özarslan, "TBB toplantısında aldığımız en önemli karar Brüksel'de bir ofis açma kararı oldu. AB uyum projeleri, AB'nin verdiği hibe programlarından Türkiye'nin ne kadar az kullandığının tespiti yapıldı. Gerçekten çok az kullanıyoruz, en büyük payı da Amasya Belediyesi olarak 24 milyon euro ile biz alıyoruz. Bundan daha fazla hibe programından faydalanan belediye yok. Brüksel'de bir ofis kurmaya karar verdik, son derece donanımlı olacak ve bundan sonra hibe programları oradan takip edilecek. Diğer ülkeler bunu uzun zamandır yapıyorlar"

iha
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2007 Cuma 12:53:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?