5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

AB yolunda Türkiye'ye İsveç desteği

İsveç'in Stockholm Büyükşehir Belediye Başkanı Bo Bladholm, İsveç'te yaşayan Türklerin iyi eğitimli insanlar olduklarını ve İsveç halkının Türklerle çok iyi anlaştıklarını belirtti.


Türkiye Belediyeler Birliği ve İsveç Belediyeler Birliği'nin ortaklaşa hazırladığı TUSENET Projesi'nin 2. yılını değerlendirmek için yapılan toplantı için Türkiye'ye gelen Stockholm Büyükşehir Belediye Başkanı Bo Bladholm, Türkiye'nin AB'ye girmesinin İsveç halkı tarafından olumlu karşılandığını söyledi.


Belediye Başkanı olduğu Stockholm'de yaşayan Türklerle aralarının çok iyi olduğunu ve İsveç hükümetinin Türkiye'nin AB'ye girmesi konusunda çok önceden beri net tavırları olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Bo Bladholm, "Bizim hükümetimiz ve özellikle Dışişleri Bakanı Carl Bildt, ilk baştan beri bu konuda çok net düşünüyordu. İsveç'in Türkiye ile olan ilişkileri her zaman iyiydi. Bu Türkiye'ye 3'ncü gelişim, TUSENET Projesi'ni takip etmek için daha öncede buraya geldim, Türkiye hakkında düşüncelerim her zamanki gibi çok olumlu.

Stockholm'de en az 7-8 bin İsveç vatandaşı olmuş Türk yaşıyor, onlarla ilişkilerimiz her zaman iyi. Stockholm'de yaşayan Türkler zaten entegre oldular bizim toplumumuza. Stockholm'de yaşayan Türkler iyi eğitimli insanlar. Kendi şirketi olanlar, akademisyen olanlar var ve her zaman bizim ilişkilerimiz onlarla çok iyi" dedi.


Türkiye Belediyeler Birliği ve İsveç Belediyeler Birliği arasında 2 yıldır yürütülen ve yerel yönetimlerin birbirleri ile fikir ve proje alış verişinde bulundukları TUSENET Projesi'nin 2. yılının değerlendirildiği toplantıya katılmak için Amasya'ya gelen ve tarihi kente hayran kalan Bladholm, "Bu proje İsveç ve Türklerin birbirini daha yakından tanıması için imkan tanıyor. Hem de bilgi ediniyoruz, Türkiye'nin hakkında bir sürü bilgi edindim, Türkiye'de İsveç hakkında bir sürü bilgi edinmiş oldu" diye
konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2008 Perşembe 16:39:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?