5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

AB'li gençler Amasya'da

Avrupa Birliği (AB) tarafından verilen hibe ile gerçekleştirilen 'Dünya Sessizliğinde Bir Arada' isimli proje kapsamında Çek Cumhuriyeti, Romanya, Polonya ve Litvanya'dan gelen gençler, Amasya'da 1 hafta boyunca çeşitli kültürel ve sportif faaliyetlere katıldılar.


Çek Cumhuriyeti, Romanya, Polonya, Litvanya ve Türkiye olmak üzere 32 genç 15-22 Ekim tarihleri arasında 'Together in the silence of the word' adlı proje kapsamında ortak sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerde bulunup, hoşgörü ve diyalog olgularının gelişmesini ve ilerletilmesini sağladılar.


Bu proje katılacak katılımcı grupların içerisinde işitme engelli gençlerinde bulunduğunu, işiten ve işitme engeli olan gençler birlikte faaliyetlere katılarak engelli olmanın toplum hayatında ve kültürel ilişkilerde engel olmadığını gösterdiklerini belirten Grup Lonca Yasal Temsilcisi Cengiz Telli, "Farklı Avrupa ülkelerinden gelen gençler Avrupalılık bilincini ve Avrupa vatandaşlığını geliştirerek, farklı kültür ve milletlere mensup olmanın Avrupa Birliği'nde farklı renkler olduğunu gösterdiler. Bu projede gençler sanatsal, kültürel, sportif ve atölye faaliyetlerinde bulunarak bir arada ve birbirlerinden ve eğitmenlerden faydalanarak projeyi amaçlarına uygun olarak tamamladılar" dedi.


Proje kapsamında Amasya'da misafir olan gençler Belediye Başkanı İsmet Özarslan ve Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt ile bir araya gelerek öğle yemeği yediler. 2007 yılının kasım ayında başlayan proje kapsamında hazırlanan sertifikalar gençlere verilirken, projeye katılan gençler, Türkiye'nin televizyonlardan gösterildiği gibi bombaların patladığı bir ülke olmadığını gördüklerini ve Türkiye ile Türk insanını çok beğendiklerini söylediler.

İha
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2008 Salı 15:47:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?