5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

ADD Uğur Mumcu'yu andı

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Amasya Şubesi ve bazı sivil toplum örgütleri, gazeteci-yazar Uğur Mumcu'yu ölümünün 15. yıldönümünde andı.

Yavuz Selim Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı önünde toplan grup adına basın açıklaması okuyan ADD Şube Başkanı Ömer Cengiz, gazeteci-yazar Uğur Mumcu'nun 24 Ocak 1993 yılında otomobiline yerleştirilen bombanın patlatılması sonucu öldürüldüğünü ve bu cinayetin Türkiye ve bölge üzerinde oynanan ürpertici dış bağlantılı oyunun en önemli unsuru olan faili meçhul cinayet zincirinin Abdi İpekçi cinayeti ile birlikte ortaya çıkan en önemli halkası olduğunu belirtti.

Cengiz, "Öldürülenler ulusumuzun dili, sesi, bilinci, belleği ve vicdanıydılar. Birçok bilim düşünce ve sanat adamı aydın bu nedenlerle öldürüldü" dedi. CHP Amasya İl Başkanı Nadir Ersoy'un da katıldığı basın açıklamasında Ömer Cengiz, "Ülkemiz ve bölgemize yönelik her türlü iç ve dış tehdit ve tehlike karşısında sorumluluk ve güvencenin örgütlü, bilinçli ulusalcı bir güce dönüşmesi dileğiyle Uğur Mumcu'nun anısına tüm demokrasi şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyoruz. Unutmadık unutturmayacağız" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2008 Perşembe 19:17:38
Güncelleme :26 Ocak 2008 Cumartesi 10:05:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?