5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Ağaç kesimine tepki

TEMA'DAN ÜNİVERSİTEDE AĞAÇ KESİMİNE TEPKİ

TEMA Vakfı Amasya İl Temsilcisi Fazlı Özveren, Amasya Üniversitesi Eğitim Fakültesi bahçesinde yapılan çevre düzenlemesi çalışmaları çerçevesinde bir miktar ağacın kesilmesine tepki gösterdi.

TEMA Vakfı olarak her türlü ağacın kesilmesine karşı olduklarını belirten Özveren, “Çevre düzenlemesi yapılırken ağaç kesimi en son aşamada olmalı. Öncelikle ağaç kesmeden çevre düzenlemesi yapılması düşünülmelidir. Yetkililer bu konuda tahmin ediyorum en kolay yolu seçip yaklaşık 40 yıl evvel dikilen ve bu okulda okuyan öğrencilerin emeği olan ağaçları kesip kolay yola gidiyorlar. Biz TEMA Vakfı olarak yetkilileri ve duruma duyarsız kalan vatandaşlarımızı uyarıyoruz” dedi.

Fakültenin bahçesinde 2 ay önce de 29 ağacın kesildiğini iddia eden Özveren, “O zaman orman yetkilileriyle görüştüğümüzde 'Tapulu arazileri kesebilirler' dediler. Ben de onlara şunu söyledim. Benim de tapulu bir evim vardı. Temeli zor durumda bırakan bir ağacı kesebilmek için ormandan 6 ay içerisinde zor izin aldım. Ben buradaki 29 ağacın kesilmesine nasıl bir izin alındığını hala merak etmekteyim. Şu anda iş makinesi ve hızarlar vasıtasıyla 10'un üzerinde ağaç kesildi” diye konuştu.

YENİ AĞAÇ DİKİLECEK

Fakültedeki çevre düzenlemesi çalışmalarına orman yetkilileriyle yapılan yazışmaların ve alınan görüşün ardından başlandığını belirten Amasya Üniversitesi yetkilileri, kesilmesi uygun görülen ağaçların kaldırıldığını ve çalışmaların tamamlanmasının ardından 2-3 yaşlarında daha fazla sayıda ağaç dikileceğini bildirdiler.

TEMA'DAN ÜNİVERSİTEDE AĞAÇ KESİMİNE TEPKİ
TEMA'DAN ÜNİVERSİTEDE AĞAÇ KESİMİNE TEPKİ
İHA
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2011 Salı 15:35:05
Güncelleme :26 Temmuz 2011 Salı 17:07:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
neslihan yurtseven IP: 78.167.3.xxx Tarih : 10.08.2011 23:21:53

oradaki ağaç katliamına karşı çıkıyorsunuzda neden çevre yolu yapımı için çok daha büyük ağaç katledilen yüksekokul üstündeki mahvedilen ormana sessiz kalıyorsunuz. çamlığın tamda ortasından geçecek yol için mahvettiler orasını.