16
Mayıs
2024
Perşembe
AMASYA

Aile hekimliği uygulaması başladı

Amasya'da, uzun zamandır alt yapı çalışmaları devam eden Aile Hekimliği uygulaması kapsamında açılışı yapılan 4 Nolu Aile Sağlığı Merkezi'nde Aile Hekimliği sistemine başlandı.

Daha önceden 10 pilot ilde yapıldıktan sonra başarılı bulunduğu için seçilen 13 ilde daha uygulamaya konulması için çalışmaların yapıldığı Aile Hekimliği sistemi çerçevesinde, Amasya'da uzun zamandır yapılan alt yapı çalışmalarından sonra Şeyhcui Mahallesi'nde açılışı yapılan 4 Nolu Aile Sağlığı Merkezi'nde Aile Hekimliği uygulaması başlatıldı.

Vali Celaleddin Lekesiz, AK Parti Amasya Milletvekili Akif Gülle, AK Parti Amasya Milletvekili Dr. Avni Erdemir, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Küçükayan, Belediye Başkanı İsmet Özarslan, daire müdürleri ve sağlık personelinin yanı sıra vatandaşların katıldığı bir tören ile 4 Nolu Aile Sağlığı Merkezi'nin açılışı ile birlikte Aile Hekimliği sistemi de başlamış oldu. 4 Nolu Aile Sağlığı Merkezi'nin yaklaşık 13 bin nüfuslu bölgede Aile Hekimliği hizmeti vereceğini belirten Vali Celaleddin Lekesiz, "İl genelinde 93 hekimimiz aile hekimliği sistemi çerçevesinde 360 bin nüfusa hizmet verecekler. Hekimlerimizin her birine 3 bin 500 civarında hasta düşüyor. Daha önceden bin 300 YTL alan bir pratisyen hekim bu sistemle birlikte 3 bin 500 YTL civarında maaş alacak" dedi.

Sosyal güvencesi bulunmayan insanların da bu sistem sayesinde ücretsiz olarak Aile Sağlığı Merkezleri'nden faydalanabileceğini ifade eden Vali Lekesiz, "Aile Hekimliği sistemi ile birlikte 2. basamak dediğimiz hastanelerin yükü azalacak. Hekim ile hasta arasında artık para ilişkisi kalmayacak. Acil vakalar haricinde herkes önce aile hekimine başvuracak" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2007 Pazartesi 13:33:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?