6
Mayıs
2024
Pazertesi
AMASYA

Akkılıç'tan öğrencilere sevgi aşısı

65 BİN DEV ÖĞRENCİYE SEVGİ AŞISI

Amasya Valiliği'nin başlattığı “65 Bin Dev Öğrenci Projesi” kapsamında “Hayat Gülümsersen Gülümser Sana” isimli konferansta öğrencilere sevgi ve mutluluk aşısı yapıldı.

Vali Halil İbrahim Daşöz'ün davetlisi olarak Amasya'ya gelen Hayat Gülümsersen Gülümser Sana isimli kitabın yazarı 21 yaşındaki bedensel engelli Gözde Akkılıç, 65 Bin Dev Öğrenci Projesi kapsamında Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda Amasyalı öğrencilere Hayat Gülümsersen Gülümser Sana isimli bir konferans verdi.

Daha önceden Vali Halil İbrahim Daşöz'ün Malatya'da görev yaptığı dönemde Malatyalı öğrencilere bir konferans veren Gözde Akkılıç, Amasya'da da Amasyalı öğrencilere hayata nasıl gülümsediğini anlattı. Çocuk esirgeme kurumunda yaşamış ve oradan evlat edinilmiş birisi olarak geçmişinin kendisine çok şey kattığını ve geçmişiyle gurur duyduğunu belirten genç yazar Gözde Akkılıç, "Sevgi çok büyük bir olgu, insanı yaşama bağlayan, farkındalık kazandıran bir olgu. Ben sevgi okyanusunda yüzüyorum. Sevgi verdiğinizde katlanarak geri dönen çok büyük bir güçtür. Bizim toplum olarak kötü bir yanımız var, sevgimizi karşımızdakine yansıtamıyoruz, sevgiyi göstermekten çekiniyoruz. Önemli olan 100 yaşına kadar yaşamak değil, yaşadığın anı doyasıya yaşamaktır" dedi.

Vali Halil İbrahim Daşöz, kurum müdürleri ve öğrencilerin katıldığı konferansın konuşmacısı ve kitabın yazarı olan Gözde Akkılıç, henüz bebekken çocuk esirgeme kurumuna bırakıldı. Celebral Palsy hastası olduğu yeni ailesi onu evlat edindikten sonra ortaya çıkarken, çevredeki insanların baskısına rağmen evlatlık edindikleri bedensel engelli Gözde Akkılıç'ı bırakmayan aile Gözde'nin tüm ihtiyaçları ve sorunları ile yakından ilgilendi. Ailesi ile birlikte verdiği bedensel ve toplumsal engelleri aşmadaki mücadeleyi kitaplaştıran genç kız, şimdi hem Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde çalışıyor hem de üniversite eğitimini sürdürüyor.

65 BİN DEV ÖĞRENCİYE SEVGİ AŞISI
İHA
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2009 Salı 13:37:00
Güncelleme :20 Ekim 2009 Salı 18:56:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?