22
Mayıs
2024
Çarşamba
AMASYA

AKP'li Gedikli'den pembe tablo

AK Parti'nin İdari ve Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli, Türkiye'nin 15 yıl içerisinde dünyanın en güçlü ekonomisine sahip 10 ülkeden birisi olacağını iddia etti. 

Bülent Gedikli, Amasya'da partililere Türkiye'nin sosyal durumu ve ekonomisiyle ilgili bir konferans verdi. AK Parti Genel Başkan Başdanışmanı Akif Gülle, Amasya Belediye Başkanı İsmet Özarslan, AK Parti İl Başkanı Mustafa Yıldız, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Akın Dağaşan, Merzifon Belediye Başkanı Kadri Aydınlı, Gümüşhacıköy Belediye Başkanı İsmail Uysal, Suluova Belediye Başkanı Mahmut Boz ve partililerin katıldığı konferansa konuşmacı olarak davet edilen Gedikli, Türkiye'de istikrara ne kadar ihtiyaç duyulduğunu anlattı. İstikrarın büyülü bir kelime olduğunu, önceki yıllarda Türkiye'de olmayan şeyin istikrar olduğunu ifade eden Bülent Gedikli, "Türkiye 15 yıl içerisinde dünyanın en güçlü ekonomisi olan 10 ülkesinden birisi olacaktır, ama bu istikrarın devam etmesi kaydıyla. İstikrarın devam etmesi için ekonomide bugüne kadar atılan adımların yanında daha çok atacağımız adımlar olacak. İşte istikrarı sağlayacak olan bu. Biz bu adımları attıkça istikrarı tam anlamıyla yakalayacağız. İstikrar büyülü bir kelime, çünkü 3 Kasım'dan önce Türkiye'de olmayan şey buydu" dedi. 

AK Parti'nin iktidara gelmesinden sonra Türkiye genelinde yıllardır devam eden önemli projelerin birçoğunun tamamlandığını söyleyen Gedikli, "Karadeniz otoyolunun 3 Kasım öncesinde yüzde 45'i bitmişti ve 17 yıl boyunca devam eden bir projeydi. 3 Kasım'dan bu yana yüzde 55'i yapıldı ve 8 kilometre dışında neredeyse bitti. Bolu tüneli yıllardan beri konuşuluyordu, işte bitti ve açılışı yapıldı. İnebolu Limanı Projesi tam 123 yıllık bir proje. Bugünlerde bitmek üzere. El attık ve bitiyor, yakında açılacak. Türkiye'de maalesef biz geldiğimizde 5 bin 500 adet proje vardı. Bu projelerden 30-40 ya da 50 yaşında olan projeler vardı. 50 yıl önce temeli atılmış, 50 yıldır devam ediyor ve hala bitmemiş. Böyle olmamalı, bir projeye başlandıysa bunu zamanında bitirmek gerekir. Kaynaklar buna göre kullanılır. Bir sürü projeye küçük küçük kaynak aktarırsanız cıs diye söner gider" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 12 Mart 2007 Pazartesi 11:48:32
Güncelleme :13 Mart 2007 Salı 17:14:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?