5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

AKP'li Yazıcı: Paniğe gerek yok

Amasya İl Başkanlığı’nı ziyaret eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Hayati Yazıcı, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) Abdullah Öcalan ile ilgili verdiği kararın bir tespit olduğunu belirtti.

Partililer ile birlikte sabah kahvaltısında buluşan Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, AİHM’nin Abdullah Öcalan hakkında verdiği karar ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Amasya Belediye Başkanı İsmet Özarslan, AK Parti Amasya İl Başkanı Mustafa Yıldız, AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Göktaş ve partililerin katıldığı toplantıda, Türkiye’nin bu sorunları aşacağını ifade eden Hayati Yazıcı, "Üyesi olduğumuz ve katılma konusunda eşiğinde bulunduğumuz Avrupa Birliği ülkeleri nezdinde oluşan AİHM, bir olayla ilgili kararını açıkladı. Bu karar bir tespittir. O mahkemeyi orada oluşturan yargıçlar önlerine götürülen konu ile ilgili tespit kararı vermişlerdir. Bunun için hiç kimsenin tedirgin olmasına, paniğe kapılmasına gerek yok. Türkiye’nin kurumları işliyor, yetkili organları neyi nasıl yapacağını biliyor. Burası bir hukuk devletidir, hukukun üstünlüğü esastır. O kararda bölücü başı dediğimiz kişinin yakalandığı andan itibaren mahkeme önüne çıkartıldığı sürenin makul olmadığını tespit yapıyorlar. Bu doğru değil, makuldür. Varsayalım ki makul değil, ne olacak? Bunlar bir tespittir. Bunları abartmaya gerek yok. Türkiye bunları aşar. Herkes kendi işine baksın, devam etsin, iktidarına, başbakanına, hükümetine güvensin, hiç kimse tasalanmasın. Biz bu millet için siyaset yapıyoruz. Hiçbir zaman rant elde etmenin amacı içerisinde olanlardan değiliz ve olmayacağız. Siyaseti ve siyaset kurumlarını kendi statülerini değiştirmenin amacı olarak görmedik ve görmeyeceğiz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2005 Cumartesi 15:25:14
Güncelleme :15 Mayıs 2005 Pazar 16:24:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?