5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

AKP'li Yıldız'dan pembe tablo

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Amasya İl Başkanı Mustafa Yıldız, 2002 yılında kişi başına düşen milli gelirin 2 bin 600 dolar seviyesindeyken, bugün 4 bin 112 dolara çıktığını belirtti.

Türkiye ekonomisinin kronik sorunu olan yüksek ve belirsiz enflasyonun, ülkede birkaç neslin kabusu olduğunu ve bu sorunun artık kalıcı olarak çözüme kavuşturulduğunu belirten İl Başkanı Mustafa Yıldız, "Çok değil bundan 3 yıl önce toplam milli gelirimiz, bir diğer deyişle toplam ekonomik büyüklüğümüz 144 milyar dolar civarındaydı. 2004 yılı sonu itibariyle bu rakam 300 milyon dolara yaklaşmış bulunmaktadır. Türkiye bu rakamlarla dünyanın en hızlı büyüyen ekonomileri arasına girmeyi başarmıştır" dedi.

Türkiye’de yüzde 130’lara ulaşan enflasyonun istikrarlı politikalar sayesinde dizginlendiğini ifade eden Mustafa Yıldız, "Geride bıraktığımız 2004 yılında enflasyon 34 yıl aradan sonra ilk kez tek haneli rakamlara düştü ve tüketici enflasyonu yüzde 9.3 olarak gerçekleşti. Bu rakamlarla Türkiye fiyat artış hızını kontrol altına almıştır. Bir başka deyişle Türkiye enflasyon canavarı ile olan kavgasını kazanmıştır. Geçen hafta açıklanan Ocak ayı enflasyon rakamları, enflasyondaki düşüşün içinde bulunduğumuz 2005 yılında da devam edeceğini göstermektedir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2005 Cumartesi 17:58:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?