6
Mayıs
2024
Pazertesi
AMASYA

Alo Gıda hattı hizmete girdi

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın güvenilir gıda kavramı bilincinin geliştirilmesi için başlattığı 'Güvenilir Gıda Sağlıklı Yaşam' kampanyasıyla 2009 yılını 'Gıda Yılı' ilan etmesinin ardından Türkiye genelinde güvenilir gıda konusunda gelen talep ve şikayetleri karşılayacak olan 174 gıda hattı ile tüketiciler de gıda denetimlerinde etkin rol oynayacak.


Amasya İl Tarım Müdürlüğü'nden edinilen bilgilere göre, Avrupa Birliği'ne uyumlu olarak hazırlanan ulusal mevzuatla, gıdaların tarladan sofraya kadar geliş sürecinde etkin kontrolün sağlanması ve tüketici haklarının korunmasını amaçlayan Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın bu kampanya ile güvenilir gıda konusunda yediden yetmişe herkese ulaşmayı, gıda denetim hizmetlerinin etkin bir şekilde yürütülebilmesi için tüketicilerin bu hizmette aktif rol almasını, sağlığa zararlı gıda ürünlerinin önüne geçerek halkın sağlığını korumayı, haksız rekabeti ve kayıt dışı gıda üretimini önlemeyi, özellikle küçük ve orta ölçekli gıda üreticilerine ulaşarak güvenilir gıda kriterlerine uygun üretime yöneltmeyi amaçladığı belirtildi.


Gıdaya ilişkin her türlü şikayet veya talep Türkiye'nin her yerinden 174 nolu Alo Gıda Hattı'na bildirilebilecek, web tabanlı yazılım sayesinde talepler anında işleme alınacak ve en kısa sürede sonuçlandırılacak. Başvuru sonucu tekrar arama ya da verilecek başvuru numarasıyla http://www.tarim.gov.tr/-http://www.alo174.gov.tr/ adreslerinden öğrenilebilecek. Gelen çağrılar kayıt altına alınıp veri tabanı oluşturulacak, böylece Türkiye'ye ait gıda risk haritası çıkarılarak, eylem planı hazırlanacak. Gıda güvenilirliği hususunda riskli bölge ve ürünler tespit edilecek, denetim ve kontrol etkinliği artırılacak.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2009 Cuma 17:50:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?