5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Alt ve üst geçit inşaatları başladı

Amasya'da özellikle anayol kenarlarında bulunan okulların önüne yapılması planlanan alt ve üstgeçit çalışmalarına başlandı.


Amasya'da daha önceden öğrencilerin okula giriş ve okuldan çıkış saatlerinde karşıdan karşıya geçerken trafik kazalarına maruz kalarak yaralandıkları ve hayatlarını kaybettikleri yollarda alt ve üst geçit çalışmalarına start verildi. Özellikle Helvacı Mahallesi'ndeki Mehmetçik İlköğretim Okulu, Şamlar Mahallesi'nde ki Ziyapaşa İlköğretim Okulu ve Ellibeşevler Mahallesi'nde ki Abdurrahman Kamil İlköğretim Okulu öğrencilerinin ve mahalle sakinlerinin karşıya geçişlerde kullanmaları için alt ve üst geçit yapılırken, Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından Abdurrahman Kamil İlköğretim Okulu öğrencileri ve mahalle sakinlerinin kullanması için hem yaya, hem de araç kullanımı için alt geçit çalışmalarına başlandı.


Helvacı Mahallesi'nde bulunan Mehmetçik İlköğretim Okulu öğrencileri ve mahalle sakinlerinin kullanımı için yapılacak olan üst geçidin projesi hazırlanırken, kısa bir zaman sonra Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapımına başlanılacak. Amasya Belediyesi sorumluluğunda bulunan eski Samsun Caddesi üzerindeki Ziyapaşa İlköğretim Okulu'nun önüne ise belediye tarafından modern bir üst geçit yapılacak.

İha
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2008 Cumartesi 16:47:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?